Direct nadat de toerrijders om half tien vertrokken zijn voor hun 70-100 kilometer door de prachtige omgeving, met koffie en taart onderweg, start de categorie amateurs/sportklasse. Deze coureurs rijden x ronden waarmee ze op een totaal van x km uitkomen, goed voor x hoogtemeters. De tweede wedstrijdcategorie die aan bod komt, is de recreantenkoers. Deze fanatieke recreanten starten om half twaalf en leggen 5 ronden af.

Gezien het loodzware parcours moet dit voldoende zijn om een zware afvalrace te garanderen. Als de recreanten gefinisht zijn, is het ruim baan voor de toerrijders die als finale van hun tocht nog een ronde over het afgezette wedstrijdparcours mogen rijden. Terwijl de amateurs/sportklasse, recreanten en toerrijders toekijken, starten om kwart voor twee de elite/beloften voor hun 9 ronden. Deze snelle mannen zullen flink tekeer gaan op ons mooie parcours, want hoewel voor de recreatieve fietsers 81 loodzware kilometers misschien als een flinke opgave klinkt, draaien deze coureurs daar hun hand niet voor om: explosieve koers gegarandeerd!

De junioren hebben tijdens deze eerste editie de eer om het programma af te sluiten. Voor hen maakt deze koers onderdeel uit van de KNWU Klimmerstrofee, het regelmatigheidsklassement voor klimkoersen in Nederland. Het is daarmee vrijwel zeker dat deze koers een sterk startveld mag verwachten. Nabij start/finish zal de hele dag een markt plaatsvinden waar de lokale ondernemers hun ei kwijt kunnen. Het is de bedoeling daardoor een sfeervolle ambiance te creëren in Berg en Dal als epicentrum van dit wielerevenement.

 

 

Deel dit bericht