In de regio

Wij beloven je dat we je tijdens de Omloop der Zevenheuvelen-toertocht langs de mooiste plekken van de regio sturen, maar zelfs na de 140 kilometerroute valt er nog meer moois te ontdekken hier in de buurt.

De gemeente Berg en Dal heeft nog veel meer bezienswaardigheden voor iedereen die graag buiten is.

Op de fiets

Ervan uitgaande dat je de fiets meehebt om mee te doen aan de Omloop der Zevenheuvelen kun je de regio verder ontdekken op de fiets. Je kunt zelf een route bedenken of er eentje kiezen die de gemeente Berg en Dal voor je heeft uitgezet. Kies uit een van de ruim zestig verschillende routes (variërend van 16 tot en met 67 kilometer).

Naast de reguliere fietsroutes kunnen we je ook de themaroutes van harte aanbevelen. Berg en Dal heeft drie (h)eerlijke themaroutes uitgezet die je langs verschillende streekproducten brengt:

 

Te voet

Hoewel wij Berg en Dal prijzen om haar prachtige fietsomgeving kun je er ook erg goed wandelen. Wist je dat Berg en Dal zich in 2020 wandelgemeente van het jaar mocht noemen?

Voor wie houdt van wat hoogteverschillen kunnen we de N70-wandelroute aanraden. Die route telt 14,2 km, 375 hoogtemeters en zo’n 500 traptreden. Liever een vlakkere route? Kies dan voor een van de vier Boerenlandpaden. Voor de jongsten onder ons is de kabouterroute (2,0 km) wellicht het meest geschikt.

 

Overnachten

We begrijpen dat al dit moois niet in één dag te proppen is. Maak er daarom een (lang) weekend van en boek een overnachting in Berg en Dal! Zo kun je optimaal genieten van het overweldigende landschap, de rijke cultuurhistorie en bijzondere wijnbouw die deze gemeente kent.