Recreanten

Naast de topcompetitie vrouwen en de clubcompetitie mannen wordt er ook dit jaar weer een recreantenkoers georganiseerd. De perfecte kans om ook wielrenners zonder wedstrijdlicentie de kans te geven om op ons prachtige parcours te kunnen koersen.

Altijd al eens in een groot peloton willen rijden? Het de lokale helden lastig willen maken op de Van Randwijckweg? Of gewoon kennis te maken met het wedstrijdrijden? Dan is de recreantenkoers echt iets voor jou!

 

Je start met een peloton van maximaal 150 man wat tweemaal een ronde van 17 kilometer met 200 hoogtemeters gaat afleggen. Het parcours is een mooie mix van brede wegen door een prachtig glooiend landschap, afgewisseld met steile klimmetjes tegen de stuwwal op. Een unieke wedstrijd voor de Nederlandse recreatieve wielrenner!

 

Lijkt dit je wat? Schrijf je dan in voor de recreantenkoers!

Het voorlopige tijdschema ziet er als volgt uit: 

10:00 – Opening Village Arrivée

10:00 – Start recreanten (2 rondes)
11:30 – Start clubcompetitie mannen (8 rondes)
15:30 – Start topcompetitie vrouwen (6 rondes)

18:00 – Afsluiting

Programma

Op zondag 7 juli 2024 vindt de zesde editie van de Omloop der Zevenheuvelen plaats in Berg en Dal. Op een parcours van 17 kilometer en 200 hoogtemeters per ronde, bestaande uit een mix van mooie brede wegen door een prachtig landschap en steile klimmetjes tegen de stuwwal, biedt dit evenement een unieke wedstrijd voor de Nederlandse recreatieve wielrenner. Naast de wedstrijden wordt ook de Omloop der Zevenheuvelen-toertocht verreden.

Nieuw wedstrijdparcours!

Parcours Omloop der Zevenheuvelen 2024

In 2024 wordt een nieuw wedstrijdparcours geïntroduceerd! Start en finish zijn verplaatst naar de Kwakkenberg in Nijmegen.

Elke ronde van 17km moeten er 200 hoogtemeters overwonnen worden die vooral tijdens de beklimmingen van de Van Randwijckweg, de Oude Holleweg en de Zevenheuvelenweg worden gemaakt. Het zwaarste gedeelte van het wedstrijdparcours dat van 2019-2023 werd gebruikt blijft in tact, maar de omloop voert niet langer via Wyler naar Duitsland, maar over de Nijmeegsebaan en door Heilig Landstichting richting de Kwakkenberg. Daar liggen in 2024 de start en finish.

Check hier het gedetailleerde wedstrijdparcours op Strava.

Voor informatie over de bereikbaarheid voor bewoners en ondernemers: raadpleeg deze pagina.

De koers bevat een aantal scherprechters. Klik op de afbeeldingen hieronder om het profiel van de Van Randwijckweg en Oude Holleweg te bekijken.

Profiel Van Randwyckweg
Profiel Oude Holleweg

Algemene informatie

Parkeren

Er is een parkeerruimte gereserveerd voor alle deelnemers en ploegwagens (bussen/volgauto’s) aan de achterzijde van het Afrika Museum (Postweg 6, 6571 CS Berg en Dal). Hier kan de hele dag gratis geparkeerd worden en bevindt zich naast de start van de wedstrijd. Graag attentie voor de toertocht rijders die tussen 08:00 en 09:30 zullen vertrekken, die zullen in tegengestelde richting vanaf de Postweg naderen.

Permanence

De rugnummers kunnen bij de start worden opgehaald op het terrein van het Afrika Museum (Postweg 6, 6571 CS Berg en Dal) dat 9 juli als permanence zal gelden. De start bevindt zich aan de voorzijde van het Afrika Museum, op 200 meter van de inschrijving.

Kleedkamers

Was- en kleedgelegenheid is er op 600 meter van de finish in Dorpshuis Kerstendal: Kerstendalseweg 17, 6571 BM Berg en Dal. Hier zal een heren- en dameskleedkamer geopend zijn vanaf 08:00. Deze is ook toegankelijk voor toertochtdeelnemers. Eventuele dopingcontrole zal ook hier plaatsvinden. 

Deelname

Voor deelname aan de recreantenkoers dien je in het bezit te zijn van een KNWU startlicentie. Met deze recreantenlicentie van de nationale wielerbond ben je bij deelname aan wedstrijden als deze verzekerd. Voor meer informatie over tarieven en hoe deze aan te vragen, ga je naar KNWU.nl. Zowel startlicentiehouders als renners met een dag-startlicentie worden toegelaten tot de deelnemerslijst. Rijders met een andere wedstrijdlicentie zijn uitgesloten van deelname.

Zowel inschrijving als afmeldingen lopen via de website van de KNWU.

Od7H-munten

Alle deelnemers aan de recreantenkoers ontvangen voor hun inschrijfgeld ook een ‘Omloop der Zevenheuvelen-consumptiemunt’. Tijdens ons evenement kan men onze eigen Od7H-consumptiemunten afrekenen. De consumptiemunt heeft een waarde van €3, welke als korting verrekend wordt.