Clubcompetitie mannen

Programma

Op zondag 7 juli 2024 vindt de zesde editie van de Omloop der Zevenheuvelen plaats in Berg en Dal. Voor Nederlandse begrippen een uniek klimparcours met 200 hoogtemeters per omloop van 17 km. Het – clubcompetitie mannen – peloton zal deze 8 keer afleggen om zo tot een totaal van 136 km en 1600 hm te komen.

Het voorlopige tijdschema ziet er als volgt uit: 

10:00 – Opening Village Arrivée

10:00 – Start recreanten (2 rondes)
11:30 – Start clubcompetitie mannen (8 rondes)
15:30 – Start topcompetitie vrouwen (6 rondes)

18:00 – Afsluiting

Benieuwd naar wie er in 2023 de snelste coureurs waren? Klik hier voor de uitslagen van 2023.

Nieuw wedstrijdparcours!

In 2024 wordt een nieuw wedstrijdparcours geïntroduceerd! Start en finish zijn verplaatst naar de Kwakkenberg in Nijmegen.

Elke ronde van 17km moeten er 200 hoogtemeters overwonnen worden die vooral tijdens de beklimmingen van de Van Randwijckweg, de Oude Holleweg en de Zevenheuvelenweg worden gemaakt. Het zwaarste gedeelte van het wedstrijdparcours dat van 2019-2023 werd gebruikt blijft in tact, maar de omloop voert niet langer via Wyler naar Duitsland, maar over de Nijmeegsebaan en door Heilig Landstichting richting de Kwakkenberg. Daar liggen in 2024 de start en finish.

Check hier het gedetailleerde wedstrijdparcours op Strava.

Voor informatie over de bereikbaarheid voor bewoners en ondernemers: raadpleeg deze pagina.

Profiel parcours Omloop der Zevenheuvelen 2024

De koers bevat een aantal scherprechters. Klik op de afbeeldingen hieronder om het profiel van de Van Randwijckweg en Oude Holleweg te bekijken.

Profiel Van Randwijckweg
Profiel Oude Holleweg

Algemene informatie

Parkeren

Er is een parkeerruimte gereserveerd voor alle deelnemers en ploegwagens (bussen/volgauto’s) aan de achterzijde van het Afrika Museum (Postweg 6, 6571 CS Berg en Dal). Hier kan de hele dag gratis geparkeerd worden en bevindt zich naast de start van de wedstrijd. Graag attentie voor de toertocht rijders die tussen 08:00 en 09:30 zullen vertrekken, die zullen in tegengestelde richting vanaf de Postweg naderen.

Permanence

De inschrijving en de ploegleidersvergadering vinden plaats op het terrein van het Afrika Museum dat 9 juli als permanence zal gelden. Voor verdere details, zie technische gids. De start bevindt zich aan de voorzijde van het Afrika Museum, op 200 meter van de inschrijving.

Kleedkamers

Was- en kleedgelegenheid is er op 600 meter van de finish in Dorpshuis Kerstendal: Kerstendalseweg 17, 6571 BM Berg en Dal. Hier zal een heren- en dameskleedkamer geopend zijn vanaf 08:00. Deze is ook toegankelijk voor toertochtdeelnemers. Eventuele dopingcontrole zal ook hier plaatsvinden.