De volgende editie van de Omloop der Zevenheuvelen zal plaatsvinden op zaterdag 9 juli 2022. De organisatie is weer met veel enthousiasme begonnen aan de voorbereidingen op een nieuwe editie.

Het evenement zal net als de afgelopen jaargang weer bestaan uit een combinatie van wedstrijden op afgesloten parcours én FAKRO’s Mooiste Toertocht voor de breedtesporter. De twee komen samen bij start (Afrika Museum) en finish (Van Randwijckweg) op sfeervol aangeklede evenemententerreinen. De opzet van het evenement is daarmee gelijk als die van 2019. In 2020 en 2021 was er een samenwerking beoogd met het WK (2020) en EK (2021) voor studenten, maar beide evenementen konden geen doorgang vinden als gevolg van de Coronapandemie.

Wedstrijdprogramma
Met het opnemen van de Women Cycling Series kent de Omloop dit jaar een primeur. We zijn trots eindelijk een nationale dameskoers te kunnen organiseren binnen het wedstrijdprogramma. Eerdere jaren was die wens er ook al, maar kwam de planning van het evenement steeds net niet goed uit met de verschillende kalenders. Met de Women Cycling Series – nieuwe vorm van de dames clubcompetitie – komt die wens nu eindelijk in vervulling.
Ook bij de heren maken we weer een mooie stap omhoog. Waar we in 2018 en 2019 de Nederlandse heren clubcompetitie mochten hosten, maken we in 2022 de stap naar de U23 Road Series, een Nederlands/Belgische beloftencompetitie van hoog niveau. Dat betekent dat de beste talenten van de Benelux 9 juli naar Berg en Dal komen om hun rondes te rijden. Dat gebeurt op ons nog altijd schitterende, uitdagende wedstrijdparcours van 15km met daarin onder meer de Oude Holleweg, Van Randwijckweg en Zevenheuvelenweg.
Op datzelfde rondje mogen dit jaar ook de fanatieke recreanten zich weer uitleven. In een koers van een ruime 40km met 700 hoogtemeters zullen de jongens weer van de mannen worden onderscheiden. Inschrijvingen voor dit wedstrijdonderdeel openen medio maart.

FAKRO’s Mooiste Toertocht
Eveneens vaste prik op het programma van de Omloop der Zevenheuvelen is FAKRO’s Mooiste Toertocht. Met drie afstanden van 80, 110 en 140km kunnen de recreatieve fietsers weer genieten van de mooie omgeving van het Rijk van Nijmegen. Met goed verzorgde tussenstops onderweg en een professionele, bewaakte fietsenstalling aan de finish, leggen we de toerfietsers goed in de watten. Aan de finish wordt men verwelkomt met muziek, een hapje en een drankje én natuurlijk de spannende koers die zich om de zoveel minuten rondom het sfeervolle finishterrein de Van Randwijckweg over slingert. Uniek aan de routes van FAKRO’s Mooiste, is dat de route geheel stoplichtvrij zal zijn. De toertocht is eveneens zeer geschikt voor deelname van handbikers.

Deel dit bericht