Na het grote succes van afgelopen jaar wordt komende zomer de vijfde editie van de Omloop der Zevenheuvelen georganiseerd. Deze zal plaatsvinden op zondag 9 juli 2023 op ons prachtige parcours gelegen in gemeente Berg en Dal. Vanaf maandagochtend 13 maart om 8:00 is het mogelijk om je in te schrijven voor de Omloop der Zevenheuvelen.

Net als afgelopen jaar zullen we dit jaar drie wielerkoersen aanbieden voor degenen die graag hun sportieve grenzen opzoeken in wedstrijdverband. Voor wie zijn sportieve grenzen liever op een iets rustiger tempo opzoekt organiseren we onze prachtige toertocht. Daarnaast keert uiteraard het sfeervolle Village Arrivé terug bij de vijfde editie.

Vorig jaar was de beloftekoers een groot succes. Daarom maken we dit jaar opnieuw onderdeel uit van het programma de ‘U23 Road Series’ bij de mannen. Ook de recreantenkoers staat dit jaar weer op de planning. Verder bieden we dit jaar ook een koers aan voor rijders met een sportklasse-licentie!

Parcours

De sportklasse- en recreantenkoersen rijden over hetzelfde parcours als de U23-mannen. De Omloop der Zevenheuvelen is dus niet zomaar een rondje om de kerk zoals je wellicht gewend bent. De wedstrijd wordt verreden op een afgesloten parcours van bijna 15 km lang. Met een paar flinke klimmen over de stuwwal van Nijmegen is het een uitdagende ronde die door de recreanten drie keer (totaal 43 km) en door de sportklasse vier keer (totaal 57 km) zal worden afgelegd. De start is bij het Afrika Museum en de finish ligt bovenop de Van Randwijckweg.

Inschrijven

De inschrijvingen voor de sportklasse- en recreantenkoers openen aanstaande maandag 13 maart om 08:00. Er zijn voor beide koersen maar 150 startplekken beschikbaar. Wil je zeker zijn van deelname? Zorg dat je er dan op tijd bij bent! Je kan je inschrijven via de website van de KNWU. Voor deelname aan de recreantenkoers heb je alleen een (dag-)startlicentie nodig. Verdere informatie over de wedstrijd kan je vinden op onze site.

We hopen je op 9 juli weer aan de start te zien van de Omloop der Zevenheuvelen!

Deel dit bericht