Liever niet de hoge snelheden en het gedrang van de wedstrijden, maar toch actief genieten van het evenement en de schitterende omgeving? Dan is de toertocht iets voor jou! 

Tijdens een uitgepijlde toertocht van 80, 110 of 140km (inclusief meerdere tussenstops), laten we je de mooiste landschappen en uitzichten van het Rijk van Nijmegen en omstreken zien. ‘s Ochtends vertrek je vanaf het sfeervolle Afrika Museum. Hier start jouw grote fiets avontuur.

Wist je dat onze toertocht in 2022 door de NTFU is beoordeeld als ‘extra goed geregeld’? We bieden een totaalervaring waarbij we iedereen zo veel mogelijk ontzorgen, zodat jij als deelnemer alleen maar hoeft te fietsen en te genieten!

Starttijden

Starten kan tussen 08:00 en 09:30 uur. Daarna maakt de eerste wedstrijd namelijk gebruik van dezelfde startstraat. Starten voor de toertocht kan dan in principe nog wel, maar je kunt geen gebruik maken van de originele startstraat. We adviseren iedereen dus uiterlijk 09:30 uur te starten voor de complete toertochtbeleving.

De toertocht is nog leuker wanneer je samen met vrienden of collega’s rijdt. Je kan je daarom ook als team inschrijven!

Routes

Onze routes worden zeer goed gewaardeerd door onze deelnemers, vanwege hun variatie en hoogtemeters. Daarnaast zijn ze netjes uitgepijld, maar sturen we je ook de GPX-file toe, zodat je de route kunt uploaden op je fietscomputer.

We bieden toertochten aan van 80, 110 en 140 kilometer. De routes zijn vrij van onverharde stroken en bestaan grotendeels uit asfalt. Onze routes zijn daarnaast stoplichtvrij!

Alle routes geven een impressie van de schoonheid van het Rijk van Nijmegen. Dat betekent een zeer gevarieerde route met heuvels, polder, schitterende natuur en bruggen! Bekende beklimmingen worden afgewisseld met onbekendere segmenten. Uitgangspunt is zoveel mogelijk groene omgeving in autoluw gebied, zonder oponthoud.

 

80 km - 400 hm

De kortste route die we aanbieden bedraagt een kleine 80 kilometer en is met een beperkt aantal beklimmingen zeer geschikt voor de beginnende fietser die eens in een andere omgeving wil worden uitgedaagd. Na de start in Berg en Dal gaat het heuvelaf richting het zuidwesten. Via de Hatertse Vennen en de kronkelende dijkjes langs de Maas, steek je via leuke, onbekende weggetjes achter Wijchen langs via onder andere Bergharen en Ewijk. De Tacitusbrug brengt je naar de noordkant van de Waal waar koers wordt gezet terug naar Nijmegen. Wanneer de Waalbrug gepasseerd is en de finish lonkt, wacht echter nog een pittige finale over en langs de Nijmeegse stuwwal: zat je nu nog niet stuk, dan zorgen deze kuitenbijters er nog wel voor dat je met een voldaan gevoel de finish bereikt boven in Berg en Dal.

110 km - 500 hm

In tegenstelling tot de 80 kilometer route, begint deze middenafstand gelijk met wat hoogtemeters in het Rijk van Nijmegen. We flirten even met de Duitse grens, maar via Gennep en Plasmolen wordt koers gezet richting de schitterende Hatertse Vennen. Daarna volgt evenals in de 80 en de 140 km de verrassende lus vol leuke weggetjes in het Wijchense land. Na het oversteken van de Waal, kan er flink gas worden gegeven op de dijk, maar na de passage langs het oudste stukje Nijmegen moet er nog stevig geklommen worden alvorens de finish in zicht komt.

Wie zich toch nog eens flink wil uitwringen, kan bovendien kieze de finale van de 140km route nog mee te pakken, waarmee nog 15 kilometers extra worden toegevoegd aan het totaal. Met of zonder extra toetje: dit is een super gevarieerde route voor de echte allrounder.

140 km - 650 hm

Heb je dit seizoen al een aardige conditie opgebouwd? Dan is dit jouw route! Met deze route doen we alle gemeenten van het Rijk van Nijmegen aan. Het eerste deel van de tocht gaat nog gelijk op met de 110 km-route: een pittig begin wordt gevolgd door een relatief eenvoudiger middengedeelte. Waar de 110 km-route nog af en toe wat passages afsnijdt richting Duitse grens, pakt deze route echt al het moois rondom Groesbeek mee. Evenals de andere routes doen we de prachtige Hatertse Vennen aan en rijden de verrassend leuke lus rondom Wijchen. Ook fietsers die bekend zijn in de regio Nijmegen, zullen hier verrast worden met leuke, mooie weggetjes. Na het oversteken van de Waal volgt opnieuw een stukje dijk voordat de grote finale begint met vijf pittige klimmetjes: Grote Kop, Stollenberg, Muntberg, Boksheuvel en Holdeurn. Wie deze langste tocht tot een goed einde brengt, heeft zeker een biertje op het Village Arrivée verdiend. Jouw werk zit er op: nu genieten van de koers!

De inschrijvingen voor de toertocht lopen via de website van de NTFU.

Een wielerevenement voor iedereen!

Wij vinden het belangrijk dat ons wielerevenement toegankelijk is voor iedereen. Van de snelle, fanatieke wedstrijdwielrenner, tot de bourgondische toerfietser. Ook de aangepaste sporter op ligfietsen en/of tandems en ouderen op elektrische fietsen zijn van harte welkom om deel te nemen aan onze toertocht. Zij schrijven zich net als iedereen in voor de toertocht via het inschrijfformulier hieronder. Het is aan elke deelnemer voor zich om te kiezen welke van de drie afstanden hij of zij zal rijden.

De keuze voor de te rijden afstand hoeft bij inschrijving nog niet gemaakt te worden, dat mag elke deelnemer op de dag zelf bepalen. Op de splitsingen zullen duidelijke aanwijzingen worden gegeven.

 

Deelname

Inschrijven voor de Omloop der Zevenheuvelen-toertocht kan vooraf via de NTFU. Ook op de dag zelf kun je nog inschrijven, maar dit is dan wel iets duurder.

De Od7H is een volledig uitgepijlde toertocht met drie verschillende routeopties. Je ontvangt op de dag zelf van ons een uniek gepersonaliseerd stuurbordje, daarna kun je vertrekken. Onderweg kun je genieten van onze bourgondische verzorgingsposten. Bovendien krijg je 1 Od7H-consumptiemuntje en ben je na je finish welkom op ons Village Arrivée om van de wedstrijden te genieten.

Finish in Village Arrivée

Aan het einde van de zware, maar vooral mooie toertocht kom je terecht bij de finish met het Village Arrivée, grenzend aan het wedstrijdparcours. Je remt al wat af wanneer je in de buurt komt van de finishboog. Je wordt vriendelijk welkom geheten in ons Village Arrivée. Hier kun je weer helemaal tot rust komen. Gezellig napraten met alle deelnemers en uiteraard genieten van een prachtige wielerwedstrijd die daar op dat moment plaats vindt op ons afgezette wedstrijdparcours. De Od7H-munt die je bij je inschrijving hebt ontvangen kun je in ons Village Arrivée uitgeven. Waaraan? Aan een lekker biertje bijvoorbeeld! 

Douches en kleedruimten

Bij de start bij het Afrika Museum zijn geen douches en kleedruimtes voorzien. Het is dus het makkelijkste om omgekleed naar de start te komen. Wie toch nog moet omkleden, kan terecht in Dorpshuis Kerstendal aan de Kerstendalseweg in Berg en Dal, op zo’n 2 kilometer van de start. Er is daar zeer beperkte parkeerruimte beschikbaar. We adviseren iedereen veilig en gratis te parkeren bij het Afrika Museum.

Goed voorbereid aan de start!

Od7H-munten

Alle deelnemers aan de toertocht ontvangen 1 ‘Od7H-consumptiemunt’. Tijdens ons evenement kan men met onze eigen Od7H-consumptiemunten afrekenen op ons Village Arrivée, waar je bij de finish van de toertocht op uitkomt. Elke consumptiemunt representeert een waarde van €2,75, welke als korting kan worden ingezet.

Koop je eigen Od7H-wielershirt

Vooraf bestellen van het Od7H-wielershirt kan via deze pagina tot en met 2 juli voor €22,95. Late beslissers kunnen ook op 9 juli nog zo’n kek shirtje bemachtigen, maar dan voor €25. Een mooi aandenken aan een geweldige dag.

Wie het shirt vooraf besteld heeft, ontvangt dat bij de inschrijftafel, samen met het stuurbordje. Zo kun je je mooie nieuwe shirt meteen aan tijdens de toertocht!

Parkeren

Parkeer je auto veilig en gratis direct aan de start van de toertocht. Het adres is: Afrika Museum, Postweg 6 in Berg en Dal.