In samenwerking met een projectgroep van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen presenteren we ons programma van side-events.
Op zondag 7 juli vinden er onder andere een Kids Bergsprint, een wedstrijd bandje pompen, slowbiking en de waterbakchallenge plaats op de Van Randwijckweg.

Uitdaging
Het nieuwe wedstrijdparcours is langer dan dat van vorig jaar. Dat betekent dat het aan de finish ook steeds net wat langer duurt voordat het wedstrijdpeloton weer langs raast. Omdat de Omloop een echt publieksevenement is met de finish van de toertocht aan het weedstrijdparcours en het aanbieden van een recreantenkoers, vindt de organisatie het belangrijk dat er continu iets te beleven is in de gezellige finishzone.
Naast het aanbieden van hapjes en drankjes en het tonen van de Tour de France op groot scherm, was de organisatie op zoek naar een manier om het aanwezige publiek het nodige vermaak te bieden tussen de doorkomsten van de wedstrijden door.

Kids Bergsprint en meer!
In samenwerking met studenten Sportkunde van HAN Sport & Bewegen, is er een programma van side-events ontwikkeld wat deze behoefte invult.
In de ochtend, als de toertocht deelnemers nog aan hun rit bezig zijn, vindt tussen 10:00 en 12:00u de Kids Bergsprint plaats. Over een kort segment van 200 meter sprinten kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar in viertallen de Van Randwijckweg omhoog. Wie dit het snelste doet, gaat door naar de volgende ronde, tot er uiteindelijk een winnaar aangewezen kan worden die de beker in ontvangst mag nemen. In de finishzone is ook een springkussen aanwezig!
Klik hier voor meer info over de Kids Bergsprint.

Tegen het middaguur arriveren de toerdeelnemers in de gezellige finishzone. Om deze moegestreden helden te vermaken zijn er een aantal ludieke onderdelen uitgedacht. Zo zijn er verschillende rondes van de bandenpompchallenge: drie mensen uit het publiek nemen het tegen elkaar op om als eerste een binnenband zo ver op te pompen dat deze knalt. De winnaar krijgt uiteraard een mooie prijs. Verder is er een slowbiking onderdeel: wie legt het superkorte segment van 20 meter als langzaamste af? Tenslotte wordt het waterbakfietsen georganiseerd. Deelnemers worden uitgedaagd om hun langzaam leeglopende waterbak (bevestigd op de helm) zo vol en zo snel mogelijk naar de overkant te brengen. Voor alle onderdelen zijn uiteraard mooie prijzen te winnen.

Rugnummerbingo
Bovendien is er nog de nu al legendarische rugnummerbingo! Toerdeelnemers worden bij de start uitgerust met een stuurbordje. Op dat stuurbordje staat een rugnummer van een wedstrijdrenner. Komt de renner met dat rugnummer als eerste over de streep, dan heb je bingo en mag je je prijs ophalen aan de bar. Dat wordt spannend!

We bedanken de studenten van de HAN voor hun leuke ideeën en samenwerking binnen dit project!

Deel dit bericht