Sportklasse

Naast de ‘U23 Road Series’ en de recreantenkoers wordt er dit jaar ook een koers voor de rijders met een sportklasse-licentie georganiseerd. Wij bieden een uniek wedstrijdparcours met een paar flinke klimmen over de stuwwal van Nijmegen. Niet je standaard rondje om de kerk dus.

Altijd al eens in een groot peloton willen rijden? Het de lokale helden lastig willen maken op de Van Randwijckweg? Jezelf helemaal leegrijden op een afgesloten parcours rondom de Nijmeegse stuwwal? Dan is de sportklassekoers echt iets voor jou!

 

Je start met een peloton van 150 man sterk wat viermaal een ronde van 15 kilometer met 230 hoogtemeters gaat afleggen. Het parcours is een mooie mix van brede wegen door een prachtig glooiend landschap, afgewisseld met steile klimmetjes tegen de stuwwal op. Een unieke wedstrijd voor de Nederlandse recreatieve wielrenner!

 

Lijkt dit je wat? Schrijf je dan in voor de sportklassekoers!

Het voorlopige tijdschema ziet er als volgt uit: 

10:00 – Opening Village Arrivée

10:30 – Start sportklasse (4 rondes)
12:30 – Start ‘U23 road series’ (10 rondes)
16:45 – Start recreanten (3 rondes)

18:00 – Afsluiting

Programma

Op zondag 9 juli 2023 vindt de vijfde editie van de Omloop der Zevenheuvelen plaats in Berg en Dal. Op een parcours van ruim 15 kilometer en 230 hoogtemeters per ronde, Bestaande uit een mix van mooie brede wegen door prachtig landschap en steile klimmetjes tegen de stuwwal, biedt dit evenement een unieke wedstrijd voor de Nederlandse recreatieve wielrenner. Naast de wedstrijden wordt ook de toertocht FAKRO’s Mooiste verreden.

Parcours

Parcours Omloop der Zevenheuvelen 2023
Sinds 2019 heeft de Omloop der Zevenheuvelen dit prachtige parcours, dwars door gemeente Berg en Dal. Het parcours bestaat uit een grote omloop van ruim 15 kilometer. Elke ronde moeten er 230 hoogtemeters overwonnen worden die vooral tijdens de beklimmingen van de Vogelsang (D), de Van Randwijckweg en de Oude Holleweg worden gemaakt. Het parcours bestaat verder uit de Nieuwe Holleweg, Molenbosweg, Postweg, Meerwijkselaan, Zevenheuvelenweg, Kamp, Wylerbaan, Hauptstrasse (D), Nieuwe Rijksweg en Rijksstraatweg. Voor informatie over de bereikbaarheid voor bewoners en ondernemers: raadpleeg deze pagina.
De finish is getrokken op de beklimming van de Van Randwijckweg, even voordat de afslag naar de Nieuwe Holleweg omlaag wordt genomen richting de beklimming van de Oude Holleweg. Het parcours heeft in 2019 een upgrade gekregen en maakt nu goed gebruik van de Nijmeegse stuwwal. Er zijn drie korte, steile klimmetjes toegevoegd, waardoor het serieus klimmen wordt! Een ware slijtageslag waarbij alleen de sterkste renners overblijven is niet uitgesloten.
De koers bevat een aantal scherprechters. Klik op de afbeeldingen hieronder om het profiel van de Van Randwijckweg (finishstraat), Oude Holleweg en Vogelsang (D). te bekijken.
Profiel Van Randwyckweg
Profiel Oude Holleweg
Profiel Vogelsang (D)

Algemene informatie

Parkeren

Er is een parkeerruimte gereserveerd voor alle deelnemers en ploegwagens (bussen/volgauto’s) aan de achterzijde van het Afrika Museum (Postweg 6, 6571 CS Berg en Dal). Hier kan de hele dag gratis geparkeerd worden en bevindt zich naast de start van de wedstrijd. Graag attentie voor de toertocht rijders die tussen 08:00 en 09:30 zullen vertrekken, die zullen in tegengestelde richting vanaf de Postweg naderen.

Permanence

De rugnummers kunnen bij de start worden opgehaald op het terrein van het Afrika Museum (Postweg 6, 6571 CS Berg en Dal) dat 9 juli als permanence zal gelden. De start bevindt zich aan de voorzijde van het Afrika Museum, op 200 meter van de inschrijving.

Kleedkamers

Was- en kleedgelegenheid is er op 600 meter van de finish in Dorpshuis Kerstendal: Kerstendalseweg 17, 6571 BM Berg en Dal. Hier zal een heren- en dameskleedkamer geopend zijn vanaf 08:00. Deze is ook toegankelijk voor toertochtdeelnemers. Eventuele dopingcontrole zal ook hier plaatsvinden. 

Deelname

Voor deelname aan de recreantenkoers dien je in het bezit te zijn van een KNWU startlicentie. Met deze recreantenlicentie van de nationale wielerbond ben je bij deelname aan wedstrijden als deze verzekerd tegen schade. Voor meer informatie over tarieven en hoe deze aan te vragen, ga je naar KNWU.nl. Zowel startlicentiehouders als renners met een dag-startlicentie worden toegelaten tot de deelnemerslijst. Rijders met een wedstrijdlicentie zijn uitgesloten van deelname.

Zowel inschrijving als afmeldingen lopen via de website van de KNWU. Hierover volgt later meer informatie.

Od7H-munten

Alle deelnemers aan de recreantenkoers ontvangen voor hun inschrijfgeld een ‘Omloop der Zevenheuvelen-munt’. Tijdens ons evenement kan men op verschillende plaatsen met onze eigen Od7H-munten afrekenen. De munt heeft een waarde van €2,75, welke als korting verrekend wordt.