Clubcompetitie
Het grote vraagteken vandaag is het nieuwe parcours. Ten opzichte van vorige twee edities, is er serieus klimwerk toegevoegd aan het parcours: wat gaat dat betekenen voor het wedstrijdverloop en de uitslag. De verwachting is dat op dit rondje na tien ronden toch wel de echte klimmers komen bovendrijven. De aankomst lijkt op het lijf geschreven van Jasper Ockeloen. Met zijn eigen Sockeloen Cycling Club timmert hij aan de weg als mountainbiker; vandaag komt hij uit voor Team WASP.

Topcompetitieniveau
Dé man in vorm is echter Gijs Leemrijze van Sensa-KvK. Liet hij op de Tacx bij de Wattmeister Challenge al zien hard te kunnen trappen, afgelopen woensdag won hij de klimtijdrit over de Camerig: deze jongen kan dus winnen op Topcompetitieniveau. De man die de Klimtijdrit over de Camerig al twee keer won – Jasper de Laat – staat samen met zijn teamgenoot en oud-pof Reinier Honig aan de start in het tenue van TWC Tempo. Andere grote namen om naar uit te kijken zijn Jarno Gmelich-Meijling (Volharding) en Gert-Jan Bosman (Volker-Wessels). Verder is iedereen natuurlijk benieuwd wat de leider in de clubcompetitie, Andre Luijk kan op dit terrein. Lokale favoriet is Arno te Brake, lid van het Nijmeegse R&TC Groenewoud, uitkomend voor het Dutch Foodvalley Cycling Team.

Onze voorspelling:
*** Jasper Ockeloen
** Reinier Honig, Gijs Leemreize
* Jarno Gmelich-Meijling, Jasper de Laat, Gert-Jan Bosman

 

Amateurs
Bij de amateurs komen we een groot aantal deelnemers uit de regio tegen. De inbreng van het Stipbike Racing Team is net als elk jaar groot, maar nemen ze de koers nu ook eens echt in handen als collectief? Vooruitgeschoven pionnen zouden Erik Franssen en Tom Meulendijks kunnen zijn. Erik is net terug van de Tour de Transalp waar hij tweede werd. Tom had op Strava nog steeds de snelste tijd op onze finishstraat nadat de Giro d’Italia daar in 2016 overheen trok. Het thuisvoordeel geldt echter voor veel meer amateurs. Wat te denken van Thijs Poelstra?! Deze man woont praktisch aan het parcours, nam bij een vorige editie al groots afscheid, maar deze Heintje Davids is er gewoon weer bij.

Houd Dilling de fiets heel?
Dé vraag van vandaag is echter: kan Hans Dilling dit jaar een keer finishen zonder materiaalpech? Na 2x lek (2016, 2018) en 1 verloren derailleurwieltje (2017) is het Hans gegund een keer zonder pech over ons rondje te rijden. We duimen voor je Hans! Hou hem heel.
In Kevin Gideonse krijgt Hans er namens R&TC Groenewoud in elk geval een sterke adjudant bij; Kevin wist 'De Omloop' al eens te winnen bij de recreanten. 

Mystery guest op de startlijst: ene W. Kelderman

Onze voorspelling:
*** Hans Dilling
** Wilbert Broekhuizen, Tom Meulendijks
* Erik Franssen, Kevin Gideonse, Timo Fransen

 

Recreanten
Evenals bij de amateurs staan er ook bij de recreanten veel renners aan het vertrek voor wie ‘De Omloop’ een thuiswedstrijd mag heten. Mooi om te zien is de grote inbreng vanuit de lokale verenigingen NSWV Mercurius en R&TC Groenewoud. Naast het flinke aantal deelnemers aan de koers, blinken deze verenigingen uit door de vrijwillige inzet van tientallen leden bij dit evenement. Hun renners kunnen rekenen op veel support langs het gehele parcours…

Westland vs. Nijmegen?
Kijkend naar de startlijst zien we een gemêleerd gezelschap van renners met zeer veel en vrijwel geen koerservaring. Gezien de aard van het wedstrijdparcours en het niveauverschil binnen dit peloton is het de vraag hoeveel renners er binnen de door de gemeente vastgestelde tijdslimiet aan de finish zullen komen. De redactie durfde het niet aan kanshebbers uit te lichten bij de recreanten: het is een volledig open strijd. Opmerkelijk is de grote ploeg van Westland Wil Vooruit te noemen: 13 renners. R&TC Groenewoud doet het dit jaar met 11 coureurs en NSWV Mercurius vaardigt 8 leden af. Veel van hen maken ze zich na hun koers nog verdienstelijk als vrijwilliger: grote klasse!

Deel dit bericht