Start om 15:45u voor 6 rondjes

We sluiten de dag af met onze allereerste vrouwenkoers. Eerder hebben de profs tijdens de Boels Ladies Tour al eens gebruik gemaakt van ons parcours, maar nu is het de eer aan de Women Cycling Series om van start te gaan in de Omloop der Zevenheuvelen. De beste clubrensters uit Nederland en België staan aan het vertrek voor hun wedstrijd over bijna 90 km. Dit betekent dat degene die als eerste over de streep komt, gelijk de boeken in gaat als eerste vrouwelijke winnares. Wie wil deze eretitel nou niet?

Het niveau bij de dames is de afgelopen jaren in de breedte enorm gegroeid, hierdoor zijn er veel kanshebbers voor de overwinning. Maar bijzonder om in de gaten te houden is Rixt Hoogland. Op de VAM-berg wist ze vriend en vijand te verassen door er met de Nederlandse titel vandoor te gaan. Ze ziet zichzelf meer als outsider, maar wij weten inmiddels wel beter.

Lokaal talent

Voor de Nederlands kampioen heeft het studentenwielrennen een grote rol gespeeld in waar ze nu staat. Vanuit de ‘Studenten Cups’ (laagdrempelige wedstrijden voor studenten aan het HBO of Universiteit), is zij doorgroeid tot fanatiek wedstrijdrenster. Maar daarin is Rixt niet de enige. Zo hebben ook Vera Tieleman en Marjet Groen het koersen uitgevonden bij de studentenvereniging Mercurius. De gezellige borrels na elke training bleken de perfecte basis want Marjet wist vorige maand al podium te rijden bij de ‘Wageningse muur’ en Vera heeft haar vorm bewezen met meerdere toptien noteringen de afgelopen weken in de Women Cycling Series. Daarnaast kennen ze als (oud) inwoners van Nijmegen het parcours door en door.

Maar er zijn er meer uit de regio die aan de start zullen verschijnen. Zo is komt het parcours net niet langs de voordeur van Anke den Brok en heeft ook de Tielse club Batauwers in de vorm van een combinatieteam dames aan de start staan.

Vrouw in vorm?

Ook Inez Beijer is de moeite waard om te volgen. Met een overwinning in de Women Cycling Series in Verrebroek en een derde plaats op het NK twee weken terug, is ze de vrouw in vorm. Maar vlak ook de kracht van Schijndel als ploeg niet uit. Met een goede samenwerking binnen het team hebben ze met Scarlett Souren al drie overwinning binnen gehaald en zitten ze er vaak bij in de kopgroep.

Maar de grote vraag is of één van deze dames de felbegeerder QOM van Annemiek van Vleuten over het Omloopparcours gaat afpakken?

Benieuwd naar de voorbeschouwingen van de andere koersen of het programma van 9 juli? Bekijk hier ons programmaboekje

Deel dit bericht