Start om 09:45u voor 10 rondjes

We hebben er even op moeten wachten, maar na drie jaar is het dan eindelijk echt tijd voor de vierde editie van de Omloop der Zevenheuvelen. De beste renners uit Nederland en België onder de 23 jaar zullen de strijd om de ereplaatsen aangaan. Voor Nederlandse begrippen is het een zwaar parcours met een flink aantal hoogtemeters (hm) . Na tien ronden hebben de renners 150 km en ruim 2000 hm afgelegd. De verwachting is daarom dat de klimmers toch meer in het voordeel zullen zijn op dit zware parcours.

Misschien is dit wel een aankomst op het lijf geschreven van de kersverse Nederlandse kampioen Max Kronen. De renner van Volker-Wessels wist het op de VAM-berg met aankomst heuvelop twee weken terug ook te doen. Zal het hem deze keer weer lukken? Of weet de leider in het klassement van de U23 Road Series Jelle Harteel zijn positie te verstevigen door er met de overwinning vandoor te gaan?

Man in vorm?

Met na de Omloop nog maar twee wedstrijden in het U23-klassement, beginnen de spanningen hoog op te lopen. Niet alleen voor de dagoverwinning, maar ook voor de eindzege moet tactisch gereden worden. Man in vorm om in de gaten te houden is Vincent van Hemelen. Met een zesde plek in het algemeen klassement kan hij nog voor een grote dreiging zorgen. Maar ook het blok van Metec moet je niet uitvlakken. Te herkennen aan de fel fluorescerende gele helmen, zijn ze altijd voorin te vinden. Met de Nederlands kampioen tijdrijden Axel van der Tuuk in de ploeg, hebben ze altijd een sterke troef achter de hand als de wind het op de kant zet op de Zevenheuvelenweg.

Dan houden we nog een paar outsiders over die misschien voor grote verassingen kunnen zorgen. Thomas Kopecký en Roel van Sintmaartsensdijk wonnen al een U23-koers dit seizoen en blijven altijd gevaarlijk. Onderschat de kracht daarnaast ook niet van goede parcourskennis. Joost van Jaarsveld, rijdend voor Dutch Foodvalley Cycling Team en lid van het Nijmegse R&TC Groenewoud, kent de omgeving als geen ander. Als inwoner van het mooie Nijmegen weet hij precies wat hem te wachten staat.

Benieuwd naar de voorbeschouwingen van de andere koersen of het programma van 9 juli? Bekijk hier ons programmaboekje

Deel dit bericht