Start om 14:00u voor 3 rondjes

Na de U23 Road Series is het tijd voor de lokale helden om hun klimmersbenen te laten spreken. En met wat voor startveld… Een korte samenvatting van wie je in de gaten moet houden.

Uiteraard gaat het straks om die ene renner die als eerste over de streep komt, maar er is een onderliggende competitie gaande binnen de wedstrijd: de strijd om welke Nijmeegse wielervereniging de beste recreant kan afleveren.

Nijmegen versus Nijmegen

De studenten wielervereniging Mercurius heeft veel jong bloed in de vorm van fanatieke studenten aan de start staan. Met mannen als Herman Kurz, Maarten Pereboom, Pelle Hoek, Ruben Meijerink, Felix van der Berg en Willem Bouwmans zijn ze goed vertegenwoordigd. Maar kunnen zij het opnemen tegen het ijzersterke Groenewoudblok?

Met zo’n vijftien man zal Groenewoud er alles aan doen om die overwinning binnen te slepen. Zo is Gijs Jacobs recent nog op hoogtestage geweest in de Dolomieten en schijnt nieuw talent Robin Hoeks ook heel hard omhoog te kunnen fietsen. Wouter van Casteren kampt met een rugblessure, maar is ook zeker niet uit te vlakken. Aan-Age Dijkstra maakt het team compleet. Hij is columnist voor ‘Het Is Koers’ waar hij schrijft over zijn ervaringen in het peloton als beginnend wielrenner. Met die tips in de achterzak, heeft Groenewoud zeker een streepje voor.

Outsiders

Maar er zijn meer kanshebbers in het peloton te vinden die mee kunnen strijden voor de prijzen. Een gevaarlijke outsider is Niels van Lanen. Als triatleet deed hij mee aan het EK en WK U23 en staat samen met ploeggenoten Mathijs Weijkamp en Timo Feenstra (beide ook Groenewoud) aan de start. Verder heeft Boris Rauwerdink een hele scherpe tijd op de Oude Holleweg staan en reed Carsten van Rossum (RETO-lid) afgelopen week de Dreiländergiro om wat laatste hoogtemeters in de benen te krijgen. Maar de grootste favoriet op de overwinning is misschien toch wel Eric van de Meent. Vroeger heeft hij wedstrijden op continentaal niveau wedstrijden gereden. Kan deze man van Stipbike-formatie zijn koersbenen weer terugvinden en het afmaken?

Benieuwd naar de voorbeschouwingen van de andere koersen of het programma van 9 juli? Bekijk hier ons programmaboekje

Deel dit bericht