De organisatie werpt een blik vooruit op de drie KNWU wedstrijden, geheel in stijl met de Wielerflits voorbeschouwing, inclusief pronostiek.

Parcours
Het hoogteprofiel van deze Omloop liegt er niet om. Er moeten elke ronde liefst 120 hoogtemeters worden overwonnen. Zo’n grote omloop met hoogtemeters is uniek voor de Nederlandse amateurwielersport en belooft daarom spektakel, verdeeld over alle wedstrijden. Scherprechters zijn de “Loendersloot-klim” (Derdebaan) en de “Otherside Software” Zevenheuvelenweg. Aan het deelnemersveld dat op dit parcours is afgekomen zal het in elk geval niet liggen!

Amateurs/sportklasse (09:30u)
Deze categorie was binnen twee weken uitverkocht. De deelnemers die hier aan de start staan, zullen dan ook tot hun kruin gemotiveerd zijn om hier vandaag te vlammen in Berg en Dal. Naast enkele sterke blokken als Specialized Workforce, STMA Cycling Team en de oranje-zwarte armada van Stipbike Racing Team, zal er moeten worden gelet op oud-prof Erik Dekker, veel-winnaar in het studentencircuit Robbin van de Geer en de studentenkampioen van vorig jaar: Steven Willemsen. Thuisploeg Stipbike moet het doen zonder kopman Erik Franssen. De houder van het KOMmetje moet verstek laten gaan vanwege een gescheurde hamstring die hij opliep tijdens La Marmotte, waarin hij 10e werd.
*** Erik Dekker (foto)
** Tom Davids, Paul van Schalen
* Robbin van de Geer, Joppe van Stiphout, Steven Willemsen

“Otherside Software” Elite/beloften (13:45u)
Na de last-minute afmelding van lokale favorieten Luuc Bugter en Robin Wennekes liggen er kansen volop voor de outsiders. Het Destil-Piels trio Rens te Stroet, Bas van der Kooij en Peter Schulting lijkt goede papieren te hebben voor winst. Laatstgenoemde won al eens de Ronde van Limburg. Zij zullen dan echter moeten afrekenen met een flink aantal thuisrijders. O.a. Jeroen Janssen, Noah van Horen, Marcel Wouters, Jeroen van Eck, Hans Dilling en organisator Joost van Wijngaarden zullen veel supporters langs het parcours hebben. Dilling is in vorm, de districtskampioen van Zuid-Holland won onlangs nog in Raamsdonkveer. Dan is er nog Thijs Poelstra, inwoner van Berg en Dal en bezig aan zijn afscheidstoernee en startend met het rugnummer 1. En wat kunnen jongens als Diederik Deelen en Kenny Nijssen (afgelopen weekend 3e in La Marmotte en vorig jaar winnaar) op dit zware parcours?
*** Peter Schulting
** Rens te Stroet, Diederik Deelen
* Bas van der Kooij, Kelvin van den Dool, Hans Dilling

Junioren Klimmerstrofee (16:00u)
De junioren sluiten de dag af met een rit in de KNWU Klimmerstrofee, het regelmatigheidsklassement voor klimkoersen in Nederland. Klassementsleider Thymen Arensman start met nummer 1 en zal vastberaden zijn de rode bolletjestrui in zijn bezit te houden. Hij moet dan afrekenen met onder andere de nummer drie in het klassement: Adne Koster. Ook Bas van Bellen en Stefan Verhoeff liggen op de loer. Zeven loodzware rondjes met onderweg 5 bergsprints op de Loendersloot-klim zullen de nieuwe leider aanwijzen.
*** Thymen Arensman
** Adne Koster, Bas van Bellen
* Stefan Verhoeff, Victor Broex, Rick Pluimers

Deel dit bericht