Berg en Dal – De Omloop der Zevenheuvelen voorziet alle deelnemers van haar toertocht op zondag 8 juli van een gratis fietsbel. FAKRO, hoofdsponsor van de toertocht, en de organisatie willen hiermee al hun deelnemers veilig de weg op sturen.

Deelnemers aan FAKRO's Mooiste ontvangen hun fietsbel 's ochtends voor de start van hun tocht. De organisatie hoopt dat alle deelnemers zo verstandig zijn de bel direct op hun stuur te monteren middels het bijgeleverde elastiekje. "Voor zover men nog geen bel op het stuur heeft natuurlijk", aldus de organisatie, "Veiligheid staat voorop bij onze toertocht".

Er zullen op zondag 8 juli zo'n 500 toerders vertrekken vanaf de Zevenheuvelenweg in Berg en Dal. De toerrijders rijden, verdeeld over verschillende afstanden, een grote lus richting Kleve en terug. Er is ook een kortere route van 40 km, door de Ooijpolder; deze is in het bijzonder bedoeld voor deelnemers op e-bikes en aangepast wielrenners op handbikes. "De deelnemers rijden op de openbare weg en fietspaden en dienen zich aan de verkeersregels te houden. Het veilig passeren van andere fietsers en voetgangers komt daarbij natuurlijk geregeld voor. Met onze fietsbel gaat dat stukken soepeler dan zonder. Het scheelt bovendien een hoop geroep en daarmee ergernis van andere weggebruikers", aldus de organisatie.

Naast de toertocht kent het evenement drie wedstrijden, die op een afgesloten parcours in de gemeente Berg en Dal plaatsvinden. Het voeren van een fietsbel in deze wedstrijden is door de reglementen van de wielerunie verboden.

Inschrijven voor FAKRO's Mooiste, de toertocht van de Omloop der Zevenheuvelen, kan nog steeds via www.omloopderzevenheuvelen.nl

Deel dit bericht