Zondag is het zover, de Omloop der Zevenheuvelen komt heel dichtbij. Deelnemers aan de FAKRO's Mooiste Toertocht kunnen starten tussen 8:00u en 10:00u 's ochtends. Ongeacht de afstand die men beoogt te gaan rijden, is men vrij in het kiezen van het eigen moment van starten, zolang het maar tussen 8u en 10u is. Het ophalen van het stuurbordje kan ok nog enige tijd in beslag nemen, dus zorg dat je op tijd aanwezig bent. Het is voor iedereen het makkelijkste om vooraf via de site in te schrijven. Dat voorkomt wachtrijen.

Om 10:15u start de eerste wedstrijd van de Omloop der Zevenheuvelen. Deze maakt gebruik van dezelfde startlocatie, dus het is noodzakelijk om uiterlijk 10:00u van start te gaan. Aan het einde van de toertocht komt men de wedstrijdrenners weer tegen in het Village Arrivée. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen de toerders vervolgens met voldoening kijken naar de wedstrijdrenners die zich in het zweet werken.

De keuze voor welke afstand men wil rijden kan overigens ook nog onderweg gemaakt worden: per splitsing bepaal je welke afstand je route je wilt blijven volgen.

Naast horeca en de wedstrijden is er nog meer vermaak in het finishgebied. Slowbiking, de kids bergsprint, waterbakfietsen en bandje pompen zijn de side-events die plaatsvinden op het moment dat er even geen wedstrijdrenners lansg komen.
Alle toerders krijgen bij hun finish bovendien een bingolot uitgereikt: komt de renner met jouw startnummer als eerste over de streep? Dan win je een gratis drankje!
Bovendien hebben we een groot scherm waar we de ploegentijdrit in de Tour de France op uitzenden. Hopelijk winnen de Leeuwinnen vanavond van Zweden en kunnen we bovendien met zijn allen op groot scherm de WK-finale van Oranje kijken op de Van Randwijckweg….

Toerdeelnemers mogen zo lang als ze willen blijven hangen in het gezellige finishgebied. Pas om 17:30u finisht de laatste wedstrijd. Na afloop is de route terug naar de parkeerplaats van het Afrika Museum (2km) uitgepijld, zodat iedereen weer veilig en wel thuis kan komen.

Deel dit bericht