De routes voor de toertocht van de Omloop der Zevenheuvelen zijn bekend. Met routes in drie verschillende afstanden tonen we je de mooiste uitzichten van de regio. Hieronder lees je korte beschrijvingen van de verschillende routes. Heb jij al een keuze gemaakt?

80 km – 400 hm

De kortste route die we aanbieden bedraagt ongeveer 80 kilometer en is met een beperkt aantal beklimmingen zeer geschikt voor de beginnende fietser die eens in een andere omgeving wil worden uitgedaagd. Na de start in Berg en Dal gaat het heuvelaf richting het zuidwesten. Vervolgens brengen we je via de Hatertse Vennen en kronkelende dijkjes langs de Maas. Daarna steek je via leuke, onbekende weggetjes achter Wijchen langs via onder andere Bergharen en Ewijk. Ondertussen passeer je het eerste pauzepunt. De Tacitusbrug brengt je dan naar de noordkant van de Waal waar koers wordt gezet terug naar Nijmegen.

Vanaf het moment dat je terug op de dijk komt, is de Waalbrug in zicht. Alvorens je de Waalbrug oversteekt, kom je nog langs het tweede pauzepunt. Vergeet niet om wat te eten, want er wacht je nog een pittige finale over en langs de Nijmeegse stuwwal: zat je nu nog niet stuk, dan zorgen deze kuitenbijters er nog wel voor dat je met een voldaan gevoel de finish bereikt boven in Berg en Dal.

110 km – 500 hm

In tegenstelling tot de 80 kilometer route, begint deze middenafstand gelijk met wat hoogtemeters in het Rijk van Nijmegen. We flirten even met de Duitse grens, maar via Gennep en Plasmolen wordt koers gezet richting de schitterende Hatertse Vennen. Daarna volgt evenals in de 80 en de 140 km de verrassende lus vol leuke weggetjes in het Wijchense land. Na het oversteken van de Waal, kan er flink gas worden gegeven op de dijk, maar na de passage langs het oudste stukje Nijmegen moet er nog stevig geklommen worden alvorens de finish in zicht komt.

Wie zich toch nog eens flink wil uitwringen, kan bovendien kieze de finale van de 140km route nog mee te pakken, waarmee nog 15 kilometers extra worden toegevoegd aan het totaal. Met of zonder extra toetje: dit is een super gevarieerde route voor de echte allrounder.

140 km – 650 hm

Heb je dit seizoen al een aardige conditie opgebouwd? Dan is dit jouw route! Met deze route doen we alle gemeenten van het Rijk van Nijmegen aan. Het eerste deel van de tocht gaat nog gelijk op met de 110 km-route: een pittig begin wordt gevolgd door een relatief eenvoudiger middengedeelte. Waar de 110 km-route nog af en toe wat passages afsnijdt richting Duitse grens, pakt deze route echt al het moois rondom Groesbeek mee.

Evenals de andere routes doen we de prachtige Hatertse Vennen aan en rijden de verrassend leuke lus rondom Wijchen. Ook fietsers die bekend zijn in de regio Nijmegen, zullen hier verrast worden met leuke, mooie weggetjes. Na het oversteken van de Waal volgt opnieuw een stukje dijk voordat de grote finale begint met vijf pittige klimmetjes: Grote Kop, Stollenberg, Muntberg, Boksheuvel en Holdeurn. Wie deze langste tocht tot een goed einde brengt, heeft zeker een verfrissend op het Village Arrivée verdiend. Jouw werk zit er op: nu genieten van de koers!

Deel dit bericht