De laatste editie van de Omloop der Zevenheuvelen is vier maanden geleden en de eerstvolgende editie is pas over acht maanden, maar de organisatie zit zeker niet stil. In de maanden september en oktober is er in een serie evaluatievergaderingen weer grondig geëvalueerd. Elk jaar moet het weer beter zijn dan het jaar ervoor, dus wordt in die periode op alle slakken zout gelegd.

Aan het einde van zo'n periode is het tijd om knopen door te hakken voor de volgende editie. Want dat er een volgende editie komt, lijkt eigenlijk al geen vraag meer na twee geslaagde edities. Afgelopen week was het tijd voor de intern inmiddels befaamde 'knopen-doorhak-vergadering'. Het resultaat is een programma voor de editie van 2019. Deze derde editie gaat plaatsvinden op zondag 7 jui 2019.

Het programma van de 3e Omloop der Zevenheuvelen op zondag 7 juli 2019 ziet er als volgt uit:

  • 08:00  Start toertocht: FAKRO’s Mooiste (80/110/140km)
  • 09:30  Opening Village Départ
  • 10:15  Amateurs  | 4,5 ronde (73,3 km)
  • 12:15  Recreanten  | 3,5 ronde (58,2 km)
  • 14:00  Clubcompetitie  | 9,5 ronde (149,1 km)
  • 18:00  Afsluiting

Vertrouwde recept
Geozen is om vast te houden aan dezelfde wedstrijdcategorieën als in 2018. "We zijn blij wederom onderdeel uit te mogen maken van de nationale Clubcompetitie. De recrerantenkoers en amateurs zijn daarnaast een niet weg te denken motorblok binnen ons programma; het enthousiasme waarmee deze categorieën elk jaar binnen een mum van een tijd een vol startveld op de been brengen is hartverwarmend, die categorieën kunnen we gewoon niet laten vallen om die reden".

Met een lange klassieker en twee extra wedstrijden zit het programma daarmee vol. Weer geen plaats voor een dameskoers in het programma van 'De Omloop' dus. "We hebben er ook dit jaar weer serieus naar gekeken om een dameskoers te organiseren en hebben de optie onderzocht. Het geval wil echter dat er op onze datum al een jaarlijkse Dames Clubcompetitieklassieker wordt gereden in Ulestraten, waardoor wij achter het net vissen. Het is dus niet anders".

Nieuw parcours?
De organisatie overweegt voor komende editie een nieuw wedstrijdparcours te introduceren. Dit beoogde parcours is afgelopen augustus reeds getest op het hoogste niveau tijdens de Boels Rental Ladies Tour. De organisatie blikt tevreden terug op deze test en is voornemens dit parcours ook voor de Omloop der Zevenheuvelen 2019 te gaan gebruiken. Of dat doorgang kan vinden is afhankelijk van de politie-inzet die de organisatie krijgt toegezegd; met verkeersregelaars alleen wordt het nieuwe parcours te veeleisend om de veiligheid van de deelnemers te kunnen garanderen.

Deel dit bericht