De nieuwe pauzeplaatsen voor FAKRO's Mooiste Toertocht zijn bekend. Nadat de nieuwe toerroute vast stond, is de organisatie op zoek gegaan naar pauzeplaatsen die ideaal verspreid liggen over de verschillende routes en bovendien voldoende ruimte en faciliteiten bieden om de deelnemers op te kunnen vangen.

FAKRO's Mooiste kent drie afstanden: 80, 110 en 140 kilometer. We hebben de pauzeplaatsen zo gekozen dat we met drie pauzeplaatsen alle afstanden kunnen bedienen. De 80km kent twee pauzeplaatsen, de twee langste afstanden drie.

De eerste pauzeplaats waar de toertocht langskomt, ligt in Ottersum, net nadat de toerdeelnemers terug over de Duitse grens zijn gefietst. Camping Looierheid vormt het decor voor pauzeplaats 1. Hier zijn naast de gebruikelijke artikelen die ons fouragepunt aanbiedt ook verse aardbeien te koop. De 140km route heeft hier zo'n 40km gehad, de 110 kilometer route zo'n 30km. De 80 kilometer route slaat pauzeplaats 1 over.

Pauzeplaats 2 ligt voor de 140km route na ongeveer 80km; de 110km heeft dan 70km achter de wielen en de 80km route doet na ongeveer 35km het eerste puazepunt aan. Deze rustpost is geplaatst bij 'De Nieuwe Schatkuil' in Overasselt. Deze boerderijwinkel verkooppt huisgemaakte bessenvlaai die zeer de moeite waard is! 

De derde pauzeplaats hebben we bij de ZandZieBar in Slijk-Ewijk gesitueerd. Dit onontdekte pareltje aan de zandwinning bij knooppunt Valburg is zeer de moeite waard om nog even een laatste keer de benen te strekken voordat er finale wordt gemaakt richting Nijmegen en Berg en Dal. Voor de 140km route ligt dit fouragepunt na 100km op de route. De 80 en 110 km leggen hierna nog 25 zware kilometers af richting de finish.

Na 80, 110 of 140 kilometer komen de deelnemers dan aan bij de finish waar zij welkom worden geheten door onze medewerkers. De fiets kan bewaakt worden gestald in onze fietsenstalling, waarna het genieten kan beginnen in onze finishzone waar de toertochtdeelnemer kan genieten van spannende koers onder het genot van een hapje en een drankje.

Inschrijven voor de toertocht kan via de inschrijfpagina op onze website: klik hier.

Deel dit bericht