Dries van Agt zal zondag 9 juli aanwezig zijn tijdens de eerste editie van de Omloop der Zevenheuvelen in Berg en Dal. De oud-premier, woonachtig in Nijmegen, zal om 13:45 het startschot geven voor de elite/beloftenkoers. Even daarvoor zal hij ook de top-3 van de recreantenkoers huldigen op het erepodium.

De organisatie benaderde Van Agt recentelijk per brief met de vraag of de 86-jarige oud-premier 9 juli eventueel als eregast aanwezig wilde zijn. Dhr. Van Agt belde niet veel later persoonlijk terug en liet weten erg gecharmeerd te zijn van het evenement. Vandaag beklonken Van Agt en organisator Joost van Wijngaarden de komst van de voormalige justitie-minster: "Dhr. Van Agt heeft het beste voor met het wielrennen in de regio en vindt het net als wij hoog tijd dat er weer een jaarlijkse koers georganiseerd word", aldus Van Wijngaarden.

Dries van Agt is naast oud-minister van Justitie ('71-'77), oud-vice-premier ('73-'77), voormalig Minister-president ('77-'82) en commissaris van de koningin in Noord-Brabant ('83-'87) ook vooral een groot wielerfanaat en zat tot voor kort zelf ook nog regelmatig op de racefiets. In 1980 had hij al de eer Joop Zoetemelk de gele trui te mogen overhandigen in Parijs na diens Tourwinst en voegt nu dus ook de Omloop der Zevenheuvelen toe aan zijn palmares.

Deel dit bericht