Omloop der Zevenheuvelen zorgt voor meer uitgaven in Berg en Dal

Nijmegen – De Omloop der Zevenheuvelen heeft op zondag 9 juli 2017 voor ruim € 10.000,- aan additionele uitgaven in de gemeente Berg en Dal gezorgd. Dit positieve resultaat blijkt uit een economische impactstudie van studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Deelnemers en bezoekers deden onder andere extra uitgaven aan eten en drinken op de markt in het start -en finishgebied. 

Economische impact

De studie toont aan dat de eerste editie van de Omloop der Zevenheuvelen direct een positieve bijdrage heeft geleverd aan de lokale economie in Berg en Dal. De totale uitgaven rondom het wielerevenement op 9 juli 2017 kwamen uit op € 26.000,-. Hiervan zou 53% niet gedaan zijn als de Omloop der Zevenheuvelen niet had plaatsgevonden. Van deze € 14.000,- aan additionele uitgaven is ruim € 10,000,- uitgegeven in de gemeente Berg en Dal. Er werd vooral extra geld gespendeerd aan eten en drinken. Daarnaast werden op de finishmarkt onder andere merchandise artikelen en bloemen verkocht. Buiten de gemeente Berg en Dal werden aan openbaar vervoer additionele uitgaven gedaan.

Voorzitter Joost van Wijngaarden legt uit wat de resultaten van het onderzoek voor de Omloop betekenen: “Wij organiseren een evenement voor alle fietsliefhebbers, van elite wedstrijdrenner tot toerrijder. Voor het draagvlak van de Omloop der Zevenheuvelen is het goed als de lokale economie ook profiteert van ons evenement. Wij proberen hier aan bij te dragen door op onze finishmarkt lokale ondernemers hun eten, drinken en andere producten te laten aanbieden en daarnaast voortdurend in gesprek te gaan met lokale bedrijven. Ook dragen wij graag bij om de gemeente Berg en Dal als de mooiste wielergemeente van Nederland op de kaart te zetten.”

Verbeterpunten

Uit het onderzoek blijkt daarnaast dat de Omloop der Zevenheuvelenloop goed wordt gewaardeerd door zowel bezoekers als deelnemers met een rapportcijfer van een 8. In 2018 gaat de organisatie enkele verbeterpunten die naar voren kwamen uit het onderzoek doorvoeren. Voor de toertocht FAKRO’s Mooiste worden de rustpunten verbeterd en de finish wordt verlegd naar de markt in het start- en finishgebied, ofwel het Village Départ. Het Village Départ gaat onder de nieuwe naam verder als dé plek om te ontspannen rondom de diverse wedstrijden. Het parcours van de koers is enigszins verlengd, zodat alle heuvels van de Zevenheuvelenweg in het parcours zijn opgenomen.

Inschrijven voor de wedstrijdonderdelen en de toertocht FAKRO’s Mooiste is mogelijk via www.omloopderzevenheuvelen.nl

In 2018 gaat het onderzoek van Transferpuntsport verder, met het idee om een jaarlijkse terugkoppeling te ontwikkelen.

https://www.transferpuntsport.nl 

Deel dit bericht