Berg en Dal – Donderdag 7 juni neemt de organisatie van de Omloop der Zevenheuvelen een voorschot op het wielerevenement dat een maand later, op zondag 8 juli, plaatsvindt in Berg en Dal. In de brasserie van het Kulturhus in Beek blikt de organisatie in het bijzijn van sponsoren, pers en publiek vooruit in het gezelschap van schrijver en taalkundige Wim Daniëls.

Evenals vorig jaar, bij de eerste editie van het evenement, richt de organisatie een maand voor het evenement met een kick-off avond de aandacht op hetgeen komen gaat. De avond wordt wederom aan elkaar gepraat door wielerspeaker Rien van Horik, die ook 8 juli aan de microfoon zal staan.
"Met dit publieksevenement proberen we de lokale samenleving, pers en wielerliefhebbers warm te maken voor ons evenement op 8 juli. Met gastspreker Wim Daniëls, een korte quiz en informatie over de verschillende onderdelen van het evenement, hebben we een mooi programma in petto", aldus de organisatie. Wim Daniëls studeerde Nederlands en schrijft veel over de fiets en wielrennen. Regelmatig is hij in talkshows te zien om op humoristische wijze de wonderlijke wereld van de taal te duiden.

Vanaf 20:00u is men welkom in de brasserie van het Kulturhus aan de Roerdompstraat in Beek. Entree is gratis. De wedstrijdcategorieën voor de Omloop der Zevenheuvelen hebben hun inschrijflimiet reeds bereikt. Inschrijven voor de toertocht van 40, 75, 100 of 125 km is mogelijk via de website www.omloopderzevenheuvelen.nl. De organisatie is tevens nog op zoek naar vrijwilligers.

Deel dit bericht