Met trots onthullen wij vandaag onze nieuwe toerroute voor FAKRO's Mooiste Toertocht. Routebouwer Mario Claeijs is erin geslaagd alle highlights van het Rijk van Nijmegen aan elkaar te knopen zonder ook maar één stoplicht in de route op te nemen. Deelnemers aan de toertocht kunnen kiezen voor 80, 110 of 140 km. Inschrijven doe je hier

De routes kennen een gevarieerd aanbod aan prachtige weggetjes, vergezichten, hoogtemeters en hot-spots. Het begin kent rondom Groesbeek de nodige hoogtemeters, waarna er via Duitsland koers wordt gezet voor een lus naar het Zuid-Oosten. Na de beklimming van de Zevendalseweg voert de route de deelnemers door de Hatertse Vennen als begin van de Westelijke lus. Deze lus voert de toerrijders uiteindelijk via de Noordelijke Waaldijk terug naar Nijmegen waar zonder stoplichten en oversteekpunten het fraaiste stukje van de oude stad getoond wordt. Dan begint de finale: voor de 80 en 110 km routes beperkt tot 'enkel' de steile Beekmandalseweg en de onderschatte Dommer van Poldersveldtweg, maar voor de avonturiers van de 140 km ook nog met een extra zware finale met flink wat hoogtemeters.

De route wordt op zaterdag volledig uitgepijld door vrijwilligers waarbij er 30 meter voor- op- en 30 meter na elke kruising een pijl wordt aangebracht. Ingeschreven deelnemers ontvangen bovendien de gpx-file in hun deelnemersmail in de week voor het evenement. Splitsingen in de route zullen worden aangegeven met grote splitsingborden.

Voor meer informatie en inschrijven, klik hier.

Deel dit bericht