Afgelopen week luidde de noodklok. Door een dreigend tekort aan vrijwilligers hield de organisatie er rekening mee dat het wedstrijdprogramma niet kon doorgaan. Dankzij een overweldigende eindsprint is het toch gelukt om op tijd over het gewenste aantal vrijwilligers te beschikken. Alle onderdelen kunnen nu doorgaan!

Dat betekent dat niet alleen de toertocht, het sfeervolle finishterrein en de Dikke Banden Races kunnen plaatsvinden, maar óók de wedstrijden. Met name voor dat onderdeel zijn veel vrijwilligers nodig, vooral als verkeersregelaar. Het wedstrijdparcours kent 70 verkeersposten, die voor een lange dag (9u-18u) gevuld dienen te worden. Nu voldoende vrijwilligers zich gemeld hebben, kan de organisatie iedereen een halve dag inplannen. Zodat mensen niet een hele dag op een verkeerspost te hoeven staan. Hierdoor houden we het voor iedereen behapbaar en zal elke vrijwilliger ervaren dat het op deze manier gewoon een hele leuke dag is. Samen zo’n evenement organiseren geeft ontzettend veel energie. We denken en hopen dat vrijwilligers daardoor volgend jaar opnieuw bereid zijn te helpen. Met nog twee weken te gaan, kunnen we de vrijwilligers nu verdelen over de verschillende taken. Daarna krijgt iedereen zo snel mogelijk te horen wat en wanneer men kan komen doen.

Breed gedragen evenement

Het was de afgelopen dagen fantastisch om te zien welke krachten er los kwamen na het verspreiden van onze noodoproep om vrijwilligers. Een enorme hoeveelheid mensen is één op één benaderd of heeft ons bericht ontvangen en gedeeld in allerlei groepen. Vooral de rechtstreekse, persoonlijke, maar arbeidsintensieve methode blijkt elk jaar weer goed te werken. De meeste vrijwilligers komen uit de kringen van de lokale wielerverenigingen R&TC Groenewoud en NSWV Mercurius. Maar ook familieleden, buren en kennissen zijn opgetrommeld. Mooi ook is dat de deelnemende wedstrijdrenners en teams de noodoproep ter harte hebben genomen en namens de organisatie vrijwilligers zijn gaan werven. Er is kortom sprake van een breed gedragen evenement dat dankzij de inzet van velen mogelijk gemaakt wordt.

Voldoende, maar nog geen reserves

Zondagavond kon de hoofdorganisatie concluderen dat zich voldoende vrijwilligers gemeld hebben om het evenement volledig door te laten gaan. Er is echter nog geen sprake van reserves of overvloed. Dus wie nog overwoog aan te melden, moet dat vooral nog doen. Met enkele onverhoopte afmeldingen kan de situaties alsnog weer onder druk komen te staan. Dus elke vrijwilliger wordt nog steeds gekoesterd.

Focus op het fantastische programma

Nu de grootste druk op de vrijwilligers is weggenomen, kan de communicatieve focus van de organisatie naar het promoten van het evenement zelf. Het volgende doel is zoveel mogelijk inschrijvingen voor de toertocht. Maar met Dikke Banden Races (voor kinderen van 2-12 jaar) en de recreantenkoers is er voor meer doelgroepen een interessant programma. Alle onderdelen komen op zondag 7 juli samen in het sfeervolle finishplein op de Kwakkenberg. Daar is ook horeca en muziek aanwezig en is de graveletappe in de Tour de France op een groot scherm te zien.

In welke rol je dan ook betrokken bent: zorg dat je zondag 7 juli van dit prachtige wielerevenement komt genieten. Samen met iedereen die dit evenement een warm hart toedraagt maken we er een fantastische dag van!

Deel dit bericht