Berg en Dal – Wielerliefhebbers die op zondag 8 juli willen deelnemen aan de Omloop der Zevenheuvelen, kunnen zich vanaf vandaag aanmelden via de website van de organisatie.

De tweede editie van 'De Omloop' bestaat uit een toertocht: 'FAKRO's Mooiste' en daarnaast drie wedstrijdonderdelen van verschillend niveau op een afgesloten parcours. Via de website van de Omloop der Zevenheuvelen kan er sinds vandaag worden ingeschreven voor zowel de toertocht, als voor de recreantenwedstrijd. Ook vrijwilligers kunnen zich aanmelden via de website. Deelnemers in de categorie Amateurs/Sportklasse met een KNWU wedstrijdlicentie schrijven zich in via de website van de wielerbond.
Voor de koningsklasse tijdens deze tweede editie, de klassieker in het kader van de landelijke clubcompetitie, staan reeds 30 clubteams met elk vijf renners aangemeld.

Beperkt aantal startbewijzen
Voor de toertocht mikt de organisatie op 500 tot 1.000 deelnemers. "Hoe meer wielerliefhebbers we kunnen laten zien hoe geweldig je in onze omgeving kunt fietsen, hoe beter", aldus de organisatie, "maar bij duizend toerrijders houdt onze capaciteit dit jaar op".
Voor de wedstrijdonderdelen is er beperkter plaats. De eerste 150 inschrijvers voor elk van de wedstrijden zijn zeker van een startbewijs. Daarna wordt er een reservelijst aangelegd om afmeldingen op te kunnen vangen. "Bij de eerste editie vorig jaar, zaten deze wedstrijdcategorieën binnen twee weken vol. We zijn benieuwd hoe lang dat dit jaar zal duren", blikt de organisatie vooruit op een nieuwe stormloop op inschrijfbewijzen.

Goede doel: Energy4All
Evenals vorig jaar zet de Omloop der Zevenheuvelen zich ook dit jaar weer in voor het goede doel. Naast een bedrag vanuit de organisatie, kunnen deelnemers bij aanmelding aangeven of en hoeveel zij willen bijdragen aan het goede doel van dit jaar: Energy4All. Een stichting die zich inzet om energiestofwisselingsziekten meer bekendheid te geven en zo snel mogelijk een medicijn te vinden om deze ziekte te stoppen. "We hebben vorig jaar gemerkt dat er extra energie vrijkomt bij de organisatie van een evenement als die gekoppeld is aan een goed doel. Met Energy4All hebben we opnieuw een prachtig doel gevonden om ons voor in te zetten".

Inschrijven kan sinds vandaag via www.omloopderzevenheuvelen.nl 

Link voor KNWU inschrijvingen:

https://mijnknwu.knwu.nl/mijnknwu/index.php?param=aGFuZGxlPVB1YmxpY19Mb2dpbl9TaG93

 

 

Deel dit bericht