Toerrijders, recreanten en amateurs kunnen zich vanaf vandaag (09:00 uur) inschrijven voor de derde editie van de Omloop der Zevenheuvelen.

Voor zowel de recreanten als de amateurs liggen er 150 startbewijzen klaar voor zondag 7 juli 2019. Zolang zal het echter niet duren voor deze 300 'startnummers' een eigenaar hebben gevonden. Vorig jaar vonden de eerste 150 amateurs binnen 18 uur hun weg naar de inschrijfpagina, de recreanten deden er twee dagen langer over. Of de startbewijzen dit jaar weer zo snel de deur uit vliegen moet natuurlijk nog worden bezien, maar feit is dat wielrenners die voornemens zijn deel te nemen maar beter snel werk kunnen maken van hun inschrijving voor het te laat is.
Evenals op zondag 7 juli kunnen de toerfietsers het iets rustiger aandoen. Voor de toertocht is immers geen inschrijflimiet vastgesteld en verwacht de organisatie een grote groei in het aantal toerrijders aan te kunnen. Afgelopen jaar namen er zo'n 600 deelnemers deel aan de toertocht. Dit jaar zet de organisatie in op een groei naar 1.000 toerdeelnemers.

Amateurs: Twee stappen
De run op startbewijzen nam een vervelend bij-effect met zich mee; door de razendsnelle en vroeger inschrijvingen, bleken er de maanden nadien een hoop renners te hebben ingeschreven die bij nader inzien toch niet beschikbaar waren, geblesseerd raakten of wiens seizoen om andere redenen in de knop gebroken werd. Een enorme hoeveelheid afmeldingen was het gevolg. De organisatie hield hier enigszins rekening mee met het opbouwen van een reservelijst, maar ook die bleek niet toereikend met onvolledige startvelden tot gevolg. "We mogen maximaal 150 wedstrijdrenners per categorie laten starten, maar het is wel de bedoeling dat die capaciteit dan ook benut wordt", betreurt de organisatie de gang van zaken van afgelopen edities. "We balen eern beetje van dat hoge aantal afmeldingen, dus willen we dat dit jaar op een iets andere manier aanpakken". Om de drempel enigszins te verhogen om in te schrijven, laat de organisatie de amateurdeelnemers net als de andere deelnemers aan het evenement vooraf het inschrijfgeld overmaken. "Zonder bevestiging van deelname via onze site, en daarmee betaling van het inschrijfgeld, beschouwen wij een inschrijving via de KNWU site als niet volledig. Pas wanneer iemand zowel via zijn 'Mijn KNWU' account, als via onze eigen website heeft ingeschreven, accepteren wij deze inschrijving op het KNWU platform. Hopelijk valt het aantal afmeldingen dit jaar daardoor wat lager uit".

Inschrijfgelden
De inschrijfgelden blijven gelijk aan die van vorig jaar. Wel heeft de organisatie er (na het vrijstellen van de inschrijfgelden door de KNWU) voor gekozen ook voor de amateurs een consumptiemunt op te nemen in de deelnameprijs, waarmee die op €12,50 uitvalt (inclusief 1 consumptie dus). "De formule van ons evenement is een vol programma met verschillende onderdelen waardoor we hopen dat de deelnemers bij elkaars onderdeel blijven kijken. Met het opnemen van een cinsumptie in de deelnameprijs, hopen we dat alle deelnemers lekker blijven hangen in ons sfeervolle Village Départ en er daar een mooi feest van maken met zijn allen".
Recreanten betalen nog steeds €15,- voor deelname (inclusief twee consumpties) en de toertocht kost een deelnemer €12,50. Wel biedt de organisatie toerdeelnemers uit 2018 aan voor slechts €5 opnieuw deel te nemen aan de toertocht. "We waren vorig jaar niet tevreden over onze organisatie van de toertocht en hebben dat ook aan de deelnemers laten weten. Om deze woorden kracht bij te zetten, willen we graag alle deelnemers van 2018 met een lage prijs uitnodigen opnieuw mee te doen, om zo aan hen te laten zien dat FAKRO's Mooiste Toertocht gewoon een geweldige leuke tocht is die op de jaarlijkse kalender van elke wielertoerist moet komen te staan".

Clubcompetitie
De deelnemende elite/belofterenners zijn de enige deelnemers die niet via de website van de organisatie inschrijven. "Bij de clubcompetitie is het zo geregeld dat de dertig deelnemende clubs vooraf aan het jaar inschrijven voor de hele competitie en daarmee aan elke organisator in de clubcompetitie de garantie afgeven van een vol startveld." Met 30 maal 5 renners is de Clubcompetitie dus de eerste categorie die vol zit, al voor het openen van de inschrijvingen. Welke deelnemers er per club worden opgesteld wordt dan weer pas een week vantevoren definitief bekend.

Deel dit bericht