De vierde editie van de Omloop der Zevenheuvelen is afgelast als gevolg van de maatregelen in verband met het coronavirus. Eerder werd het WK Wielrennen voor studenten, dat in het wedstrijdprogramma van ‘De Omloop’ was opgenomen, al verplaatst naar 2021. De nieuwe overheidsmaatregelen, die evenementen tot 1 september verbieden, laten de organisatie geen keus de overgebleven onderdelen (recreantenkoers en FAKRO’s Mooiste Toertocht) eveneens geen doorgang te laten vinden in 2020.

De Omloop der Zevenheuvelen zou plaatsvinden op zondag 14 juni. Er wordt niet gezocht naar een alternatieve datum in 2020, vanwege de toch al grote druk op de lokale en nationale evenementenkalender voor de resterende maanden van dit jaar. Liever richt de organisatie zich weer op een volwaardige editie in 2021, wederom in samenwerking met het World University Cycling Championship.

Duidelijkheid voor betrokken partijen
“Natuurlijk balen we als organisatie van de afgelasting, maar we kunnen het gelukkig ook heel goed relativeren. Mensen waren sowieso al helemaal niet bezig met inschrijven voor evenementen of zichzelf aanmelden als vrijwilliger. Je evenement promoten voelde nu daarom ook misplaatst. Er zijn belangrijkere zaken gaande in de samenleving en wij leggen ons daar graag bij neer, zodat ook wij ons steentje bijdragen aan het stoppen van het virus.”

Deelnemers die zich voor de editie van 2020 hebben ingeschreven, krijgen geld terug, voor zover daar nog geen kosten mee gemaakt zijn. Ingeschreven deelnemers aan de recreantenkoers krijgen volgend jaar voorrang bij de inschrijving. Alle ingeschreven deelnemers worden zo spoedig mogelijk persoonlijk bericht door de organisatie.

Een datum voor de Omloop der Zevenheuvelen 2021 wordt in samenwerking met het World University Cycling Championship op een later moment vastgesteld en bekend gemaakt.

Deel dit bericht