De eerstvolgende editie van de Omloop der Zevenheuvelen zal plaatsvinden in 2022. Tot die conclusie zijn we deze week als organisatie gekomen.

We hadden ons als organisatie dit jaar verbonden aan het EK Wielrennen voor studenten. De wegwedstrijden van dat kampioenschap zouden plaatsvinden tijdens ons programma op zondag 13 juni. Eerder deze maand is besloten dat het studenten-EK niet zal doorgaan. Zelfs een coronaproof editie met topsport-bubbel op afgesloten terrein kon voor deze internationale doelgroep geen vergunning krijgen.
Dat stelde ons voor de vraag of we zelfstandig nog wel mogelijkheden zagen een editie van de Omloop der Zevenheuvelen te organiseren. We hebben daar deze week over nagedacht, maar zijn tot de conclusie gekomen dat we daar dit kalenderjaar helaas geen mogelijkheden voor zien. Verplaatsen naar het najaar past niet in onze agenda's en een uitgeklede, minder sfeervolle coronaproof editie in de zomer geeft ons niet de voldoening die nodig is om dit evenement met veel energie te organiseren. Wij blijven tenslotte een vrijwilligersorganisatie.

Omloop der Zevenheuvelen 2022
Wel bestaat er nog altijd veel enthousiasme om weer een volwaardige editie van 'De Omloop' te organiseren. Dat wil zeggen wedstrijden voor verschillende niveaus, een mooie toertocht en de sfeervolle samenkomst van die twee op ons Village Arrivée met een hapje en drankje. Graag gaan we daarom volgend jaar weer aan de slag met onze vrijwilligers om zo'n editie te organiseren voor de deelnemers. Een datum voor die editie in 2022 zal op een later moment worden vastgesteld.

Corona-proof toeren in 2021
Om 2021 niet helemaal onopgemerkt aan ons voorbij te laten gaan, zullen we op een later moment nog communiceren over een activiteit rondom onze datum in juni. Houd onze communicatiekanalen in de gaten voor meer info daarover.

Tot die tijd hopen we dat jullie vooral actief en gemotiveerd blijven om ook zonder uitdagingen zelf je rondjes te blijven fietsen en fit en gezond te blijven!

Deel dit bericht