De Omloop der Zevenheuvelen, het nieuwe wielerevenement dat Berg en Dal verwelkomt, zal haar eerste editie beleven op zondag 9 juli 2017.

Het parcours voor deze wielerkoers zal gelijk zijn aan dat van het Nederlands Studentenkampioenschap dat 25 september door dezelfde initiatiefnemers werd georganiseerd. De negen kilometer lange ronde (met daarin o.a. Zevenheuvelenweg, Oude Kleefsebaan en Wylerbaan) zal nu wel in de andere richting verreden worden.

Evenals bij het NSK van vorig jaar, kiest de organisatie voor het hanteren van een 'dynamische' afzetting. Dat houdt in dat de wegen enkel zijn afgezet tussen het passeren van de eerste en laatste begeleidende auto. Na het passeren van deze 'bezemwagen' wordt de ronde in de rijrichting van het parcours vrijgegeven voor alle verkeer. Door afstemming tussen voorrijwagen en bezemwagen zal het oponthoud voor alle verkeer maximaal 5 minuten bedragen. Alle locaties langs het parcours blijven de hele dag bereikbaar.

Op het programma staan drie KNWU koersen (amateurs/sportklasse, junioren en elite/beloften), een koers voor recreanten en een toertocht door de regio. Rondom start/finish zal een markt plaatsvinden waar de lokale ondernemer de kans krijgt zijn onderneming en/of producten te promoten bij het aanwezige publiek.

De inschrijving voor dit evenement zal vanaf april beschikbaar zijn via deze website.

Deel dit bericht