BERG EN DAL – De Omloop der Zevenheuvelen vindt in 2018 plaats op zondag 8 juli. De tweede editie van het nationale wielerevenement krijgt met de toevoeging van de KNWU Clubcompetitie voor elite renners een stevige impuls. Naast deze wedstrijd op hoog niveau, is er ook weer volop aandacht voor de breedtesport met een toertocht en wedstrijden voor amateurs en recreanten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Clubcompetitie
In haar tweede jaar krijgt de Omloop der Zevenheuvelen met een wedstrijd in de landelijke Clubcompetitie al een vaste plaats op de kalender voor nationale clubteams. Met een succesvolle eerste editie heeft de Omloop der Zevenheuvelen aan de KNWU laten zien in staat te zijn een volwaardig wielerevenement met potentie neer te kunnen zetten. Voorzitter Joost van Wijngaarden: “Wij zijn verheugd om nu onderdeel te zijn van de Clubcompetitie en daarmee de beste clubteams van Nederland in Berg en Dal te mogen verwelkomen. Voor de ontwikkeling van ons wielerevenement is het ook belangrijk dat de KNWU met het toekennen van de Clubcompetitie vertrouwen uitspreekt in de ambities van de Omloop der Zevenheuvelen.”

Uitbreiding parcours
Het parcours wordt ten opzichte van afgelopen editie enigszins uitgebreid. Hiermee wordt een veilige en selectieve ronde gegarandeerd en wordt tevens voldaan aan de eisen die de KNWU stelt aan een klassieker binnen de Clubcompetitie. De Zevenheuvelenweg dient net als bij de eerste editie nog altijd als scherprechter. De renners rijden de beruchte heuvelachtige weg vanuit Groesbeek in noordelijke richting. De start en finish zijn wederom getrokken aan het eind van de Zevenheuvelenweg in Berg en Dal.

Toertocht 2.0
Evenals bij de première in 2017, zal ook de editie van 2018 weer een toertocht kennen. De organisatie is reeds in een vergevorderd stadium met een partner om samen de toertocht uit te breiden ten opzichte van vorig jaar. Met een variëteit aan afstanden is de toertocht voor elk type fietser geschikt. Naast een eigen start- en finishlocatie, verzorgingsposten onderweg en het 'Village Départ' met alles wat de wielerliefhebber begeert dichtbij het wedstrijdparcours, zullen de deelnemers wederom verrast worden met schitterende routes door de prachtige omgeving van Berg en Dal.

Een maand voor het evenement, op donderdag 7 juni, vindt de jaarlijkse Kick-off van de Omloop der Zevenheuvelen plaats. De inschrijvingen openen in 2018.

Deel dit bericht