Berg en Dal – De Omloop der Zevenheuvelen komt met een primeur in de wielerwereld: het ‘Berg & Dal-klassement’. Een prijs voor de beste klimmer (en daler) in de wielerkoers die op zondag 8 juli weer verreden wordt in Berg en Dal.

“Elke grote wielerkoers kent een bergklassement, denk aan de bolletjestrui in de Tour de France. De Omloop kent geen hooggebergte, maar staat bekend om zijn opeenvolging van heuvels”, aldus de organisatie.
Tijdens elke ronde van 10,3 km langs  Wyler, Groesbeek en Berg en Dal zijn er door de deelnemers punten te verdienen in de ‘Ketelwoud Berg & Dal-sprint’ waarvan de streep getrokken ligt ter hoogte van camping Nederrijkswald. “Omdat de klim in het rondje begint onderaan de Zevenheuvelenweg en twee heuvels verderop eindigt, is bedacht dit geen bergsprint, maar een ‘Berg & Dal-sprint’ te noemen, verwijzend naar de aard van het parcours én de naam van de gemeente waar het evenement plaats vindt.”
Wie gedurende de rondjes de meeste punten in de ‘Ketelwoud Berg & Dal-sprint’ verdient, wordt na afloop van de wedstrijd op het podium gekroond tot allereerste winnaar van een ‘Berg & Dal-klassement’.

 

Foto: Sven Nijhof

De Omloop der Zevenheuvelen kent op zondag 8 juli drie wedstrijden, met elk hun eigen klassement. Inschrijven voor deze wedstrijden is niet meer mogelijk; het maximale deelnemersaantal is reeds bereikt. Deelnemen aan de toertocht van het evenement (Fakro’s Mooiste) is nog wel steeds mogelijk. Inschrijven kan via de website van het evenement.

Deel dit bericht