"Schitterend om te zien dat alles wat we de afgelopen maanden bedacht hebben, vandaag ook echt werkelijkheid geworden is", zo blikte voorzitter van het organisatiecomité Joost van WIjngaarden tijdens de dag zelf al terug. De Omloop der Zevenheuvelen, het nieuwe wielerevenement in Berg en Dal, bestaande uit een toertocht, vier wedstrijdonderdelen en een gezellige markt met horecaplein nabij start/finish was een succes.

Deelnemers, wielerbond, publiek en organisatie kijken terug op een geslaagde dag. Van de verkeersoverlast rondom het parcours – waar sommigen vooraf nog bang voor waren – was geen sprake, waarmee ook de ondernemers rondom het parcours een goede dag hebben gehad. "Vooraf hebben we veel gesproken met de lokale ondernemers, met name direct langs ons parcours, waarbij veel van hen aangaven met enige angst uit te kijken naar 9 juli. Men vreesde verkeersopstoppingen en klanten die de locaties niet zouden kunnen bereiken", zo vertelt organisator Van Wijngaarden. "Van de gevreesde verkeersinfarcten was vandaag echter geen sprake. Nergens hebben auto's langer dan 5 minuten hoeven wachten om door te kunnen rijden. De ingestelde omleidingsroutes, afzettingen en verkeersregelaars hebben hun werk uitstekend gedaan." Ook de ondernemers bevestigden dat het mobiliteitsplan zijn werk goed heeft gedaan en de overlast tot het minimum beperkt is gebleven. "Voor ons is dat misschien wel het allerbelangrijkste om een evenement als dit nog eens te kunnen organiseren. Het lijkt er nu toch wel heel sterk op dat we dit evenement jaarlijks kunnen blijven organiseren. We staan inmiddels dan ook alweer in de evaluatiestand en vragen iedereen wat er volgend jaar eventueel nog beter kan".

Heeft u feedback voor de organisatie waardoor in 2018 een nog beter evenement kan worden georganiseerd? Laat het weten via info@omloopderzevenheuvelen.nl.
De datum van de editie in 2018 is nog niet bekend, houd de website en Facebookpagina in de gaten voor meer nieuws hierover!

Deel dit bericht