Omloop der Zevenheuvelen 2019

Zondag 9 juli


Inschrijven

Informatie


Bij dit evenement krijgen niet alleen wielrenners met een wedstrijdlicentie de kans om op het prachtige parcours te koersen. Ook fanatieke recreanten zonder wedstrijdlicentie mogen aan de bak!

Naast de licentiecategorieën is er bij de Omloop der Zevenheuvelen ook een recreantenkoers. Lijkt het jou wat om kennis te maken met het wedstrijdrijden? Of heb je vroeger misschien veel koersen gereden en mis je het een beetje? Dan is de recreantenkoers iets voor jou. Je start met een peloton van 150 sterk, maar we durven nu al te verklappen dat die niet allemaal gaan finishen. Het parcours is loodzwaar, dus uitrijden zelf is al een hele prestatie!

Lijkt dit je wat? Schrijf je dan nu in voor de recreantenkoers.

Programma


Op zondag 9 juli 2019 vindt de tweede editie van de Omloop der Zevenheuvelen plaats in Berg en Dal. Met een parcours van ruim 10 kilometer en 120 hoogtemeters per ronde, Bestaande uit mooie brede wegen door prachtig landschap, biedt dit evenement een unieke wedstrijd voor de Nederlandse wielrenner. Naast de wedstrijden is er ook een toertocht: Fakro’s Mooiste.

  • 08:00  Start toertocht: Fakro’s Mooiste
  • 09:00  Opening Village Départ
  • 09:30  Amateur / sportklasse  | 7 ronden (72.1 km)
  • 11:45  Recreanten  | 5 ronden (51.5 km)
  • 14:00  Clubcompetitie  | 14 ronden (144.2 km)
  • 18:00  Afsluiting

Deelname

Voor deelname aan onze recreantenkoers betaal je €15.00, waarbij je ook 2 'Od7H' munten t.w.v. €2.50 krijgt die je rondom ons evenement kunt uitgeven (aan bijvoorbeeld een hapje en een drankje) bij tal van ondernemers en andere initiatiefnemers in het Village Départ, maar ook in permanence De Heksendans.

Foto start/finish

Permanence/kleedkamer

Foto start/finish

De rugnummers kunnen 200 meter voorbij de finish worden opgehaald bij Pannenkoekenhuis De Heksendans dat 9 juli als permanence zal gelden. Het adres van de permanence is Oude Kleefsebaan 425, 6572 AZ Berg en Dal.

Was- en kleedgelegenheid is er op 500 meter van de finish in Dorpshuis Kerstendal: Kerstendalseweg 17, 6571 BM Berg en Dal.

KNWU Basislidmaatschap

Om deel te nemen aan de recreantenkoers, dien je in het bezit te zijn van een KNWU basislidmaatschap. Met dit lidmaatschap van de nationale wielerbond, ben je bij deelname aan wedstrijdjes als deze verzekerd voor schade. Een basislidmaatschap kost €11,50 per kalenderjaar en is af te sluiten op knwu.nl. Ben je lid van een wielervereniging, vraag dan de secretaris van je vereniging naar de mogelijkheid om via je eigen vereniging KNWU lid te worden, voor zover je dat nog niet bent. Je moet zondag 9 juli bij ons aan de inschrijftafel je KNWU basislidmaatschapspasje kunnen laten zien om je rugnummer te ontvangen. Wie 9 juli nog geen KNWU basislid is, kan aan onze inschrijftafel een basislidmaatschap voor één dag afsluiten. Dit kost €5 en dient contant aan de inschrijftafel te worden voldaan.

Parcours


Parcours van Omloop der Zevenheuvelen

De Omloop der Zevenheuvelen kent een schitterend parcours, gelegen in de gemeente Berg en Dal. Het parcours bestaat uit een grote omloop van zo’n 10 kilometer. 

Elke ronde moeten er 120 hoogtemeters overwonnen worden die vooral tijdens de Zevenheuvelenweg worden gemaakt. Het parcours bestaat verder uit Clarenbeekseweg, Oude Kleefsebaan, Waldgraaf, Wylerbaan en Kamp. 

Start en finish zijn getrokken op de hellende strook in het dorp Berg en Dal ter hoogte van de overgang van Zevenheuvelenweg op Clarenbeekseweg.

Het parcours heeft een update gehad ten opzichte van 2017, De Derdebaan heeft plaats gemaakt voor misschien wel het mooiste stukje weg in de omgeving. Het begin van de Zevenheuvelenweg vanuit Groesbeek. Een prachtige stuk met een flinke hoeveelheid hoogtemeters.

Munten

Alle deelnemers aan de toertocht en recreantenkoers ontvangen enkele 'Omloop der Zevenheuvelen munten'. Tijdens ons evenement kan men op verschillende plaatsen met onze eigen Od7H Munten afrekenen. Elke munt representeert een waarde van €2,50, welke als korting geldt.

Parkeren

Er is parkeerruimte gereserveerd voor alle deelnemers bij het Afrikamuseum. U kunt hier gratis de hele dag parkeren. Het Afrikamuseum ligt op 1500 meter afstand van start toertocht en heeft als adres: Postweg 6, 6571 CS Berg en Dal.

LET OP: Dichterbij start/finish is er geen parkeerruimte en gelden in veel straten (ook langs het parcours) parkeerverboden. Wij verzoeken alle deelnemers en bezoekers dan ook te parkeren bij het Afrikamuseum, uw auto staat hier bovendien bewaakt.

Permanence, douche en parkeergelegenheid

Steun het goede doel: Energy4All!

Stichting Energy4All zet zich in om energiestofwisselingsziekten meer bekendheid te geven en zo snel mogelijk een medicijn te vinden om deze ziekte te stoppen.

Elke week worden er in Nederland 1 á 2 kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. Het is een genadeloze ziekte en er is nog geen medicijn. Maar liefst de helft overlijdt al voor hun 10e verjaardag en 70% van deze kinderen haalt de volwassen leeftijd niet. Er is nu nog geen enkel medicijn beschikbaar. Het onderzoek naar een medicijn voor deze ziekte is van levensbelang, daarmee komen er weer overlevingskansen voor al die kinderen en volwassenen die dat nu niet hebben.

Stichting Energy4All kan het onderzoek alleen steunen dankzij de steun van sponsoren en acties om geld op te halen. Help ook mee om deze genadeloze ziekte te stoppen.

logo Energy4All

Inschrijven


De voorinschrijving voor de editie van 2018 is gesloten. Daginschrijving voor de toertocht is mogelijk bij de start.