De inschrijvingen voor de elite/beloftenkoers komen inmiddels al aardig op gang. Zo'n 45 wielerrenners uit de hoogste Nederlandse amateurcategorie hebben zich reeds aangemeld voor de eerste editie van de Omloop der Zevenheuvelen. Er is zondag 9 juli plaats voor maximaal 175 coureurs in het bezit van een elite/beloftenlicentie.

Onder de ingeschreven deelnemers bevinden zich enkele interessante namen. Nederlands Kampioen bij de elite zonder contract, Robin Wennekes uit Dodewaard, is van de partij. Welingevoerde bronnen melden dat zijn moeder zelfs boven de permanence, gelegen aan het parcours woonachtig is. Er zal Robin Wennekes 9 juli dan ook alles aan gelegen zijn met de bloemen naar huis te gaan. Ook Kelvin van den Dool uit Hoogblokland, ploeggenoot van Wennekes bij het Vlasman Cycling Team, meldde zich reeds aan.

Verder zien we al de nodige lokale favorieten op de deelnemerslijst. Zo heeft de organisatie de aanmelding van Luuc Bugter, uit Nijmegen, ontvangen. Bugter rijdt voor Delta Cycling Rotterdam, een ploeg op het continentale niveau. Ook Jeroen Janssen (NSWV Mercurius), Hans Dilling (DRC De Mol), Joost van Wijngaarden (Tempo-Hoppenbrouwers) en mountainbikers Gijs Derksen en David Nordemann, allen uit Nijmegen, geven acte de présence. Maar veel lokaler dan Thijs Poelstra en Marcel Wouters, beide woonachtig in de gemeente Berg en Dal, zullen de toeschouwers hun favorieten niet krijgen zondag 9 juli tijdens de eerste editie van de Omloop der Zevenheuvelen.

Elite/beloftenrenners kunnen zich tot uiterlijk 30 juni inschrijven via de website van de KNWU, maar uiteraard geldt ook in deze categorie: vol=vol!

Deel dit bericht