U23 road series

Programma

Op zondag 9 juli 2023 vindt de vijfde editie van de Omloop der Zevenheuvelen plaats in Berg en Dal. Voor Nederlandse begrippen een uniek klimparcours met 230 hoogtemeters per omloop van 15 km. Het U23-peloton zal deze tien keer afleggen om zo tot een totaal van 150 km en 2300 hm te komen.

Het voorlopige tijdschema ziet er als volgt uit: 

10:00 – Opening Village Arrivée

10:30 – Start sportklasse (4 rondes)
12:30 – Start ‘U23 road series’ (10 rondes)
16:45 – Start recreanten (3 rondes)

18:00 – Afsluiting

Benieuwd naar wie er in 2022 de snelste coureurs waren? Klik hier voor de uitslagen van 2022.

Parcours

Sinds 2019 heeft de Omloop der Zevenheuvelen dit prachtige parcours, dwars door de gemeente Berg en Dal. Het parcours bestaat uit een omloop van zo’n 15 kilometer met 230 hoogtemeters per ronde over de Nijmeegse stuwwal. Naast glooiende wegen als de Zevenheuvelenweg en de Wylerbaan, zitten er ook drie korte maar steile klimmen in: de Vogelsang, de Van Randwijckweg en de Oude Holleweg.

De start zal plaatsvinden voor het Afrika Museum. Vanaf hier wordt er geneutraliseerd gestart tot we de Zevenheuvelenweg op draaien. De finish is getrokken op de beklimming van de Van Randwijckweg, even voordat de afslag naar de Nieuwe Holleweg omlaag wordt genomen richting de beklimming van de Oude Holleweg.

Profiel parcours Omloop der Zevenheuvelen 2022

De koers bevat een aantal kuitenbijters. Klik op de afbeeldingen hieronder om het profiel van de Van Randwijckweg (finishstraat), Oude Holleweg en Vogelsang (D). te bekijken

Profiel Van Randwijckweg
Profiel Oude Holleweg
Profiel Vogelsang (D)

Algemene informatie

Parkeren

Er is een parkeerruimte gereserveerd voor alle deelnemers en ploegwagens (bussen/volgauto’s) aan de achterzijde van het Afrika Museum (Postweg 6, 6571 CS Berg en Dal). Hier kan de hele dag gratis geparkeerd worden en bevindt zich naast de start van de wedstrijd. Graag attentie voor de toertocht rijders die tussen 08:00 en 09:30 zullen vertrekken, die zullen in tegengestelde richting vanaf de Postweg naderen.

Permanence

De inschrijving en de ploegleidersvergadering vinden plaats op het terrein van het Afrika Museum dat 9 juli als permanence zal gelden. Voor verdere details, zie technische gids. De start bevindt zich aan de voorzijde van het Afrika Museum, op 200 meter van de inschrijving.

Kleedkamers

Was- en kleedgelegenheid is er op 600 meter van de finish in Dorpshuis Kerstendal: Kerstendalseweg 17, 6571 BM Berg en Dal. Hier zal een heren- en dameskleedkamer geopend zijn vanaf 08:00. Deze is ook toegankelijk voor toertochtdeelnemers. Eventuele dopingcontrole zal ook hier plaatsvinden.